Panomaju valloittaa kansainvälisiä kotiolutkilpailuja

Oletko jo kuullut Suomen epävirallisesta panomaajoukkueesta eli Panomajusta? Jos et, niin nyt kannattaa painaa nimi mieleen!

Kotiolutkilpailut ovat hyvä tapa saada palautetta ja kehitysehdotuksia harrastuksen tueksi ja palkintosijat tuovat lisää intoa tekemiseen. Suomessa kisat ovat vain valitettavan harvassa keskittyen lähinnä alkuvuodesta järjestettävään Himabisseen ja syksyisin Olutliiton järjestämään Valtakunnalliseen Kotiolutkilpailuun. Niinpä keväällä 2023 joukko suomalaisia kotipanijoita sai ajatuksen alkaa lähettää kotioluitaan ulkomaisiin kilpailuihin.

Brodeerattu kangasmerkki, jossa Suomen teksti "Suomi" sekä leijona, jolla on kädessään mallasmela ja erlenmeyerpullo

Tästä merkistä tunnistat Suomen epävirallisen panomaajoukkueen edustajat

Joukkue on nimetty epäviralliseksi Suomen panomaajoukkueeksi eli lyhennettynä Panomajuksi. Joukkueen jäsenet ovat varmasti monille tuttuja niin sosiaalisen median kuin kotimaisten kotipanimokilpailujen menestyksen kautta. Panomaju koostuu seuraavista kotipanijoista:

  • Jani Hietala / Hallabrew
  • Markku Leminen / Wanderer Brewing
  • Matti Isosomppi / ISO Panimo
  • Mikko Salo / Sphere Brewing
  • Mikko Töykkälä / Brewsala
  • Timo Oja / Cat Valley Brewery
  • Olli-Pekka Niinimäki / Beard Brewery

Tähän mennessä joukkue on lähettänyt oluita Unkarissa, Kroatiassa ja Tsekissä järjestettäviin kilpailuihin. Unkarin kansallinen kotiolutkilpailu tuotti joukkueelle jo menestystä hopea- ja pronssisijojen muodossa. Muiden kilpailujen tuloksia taas jännitetään kesän aikana. Itse kilpailun lisäksi jännitystä joukkueelle tuo oluiden postittaminen ja vahingoilta ei ole onnistuttu välttymään. Toivottavasti sirpaleet tuovat mukanaan myös onnea.

Panomaajoukkueen edesottamuksia pääset seuraamaan sosiaalisesti mediasta hashtägillä #panomaju ja Panomajun viralliselta instatililtä. Myös Kotiolutposti raportoi panomajun toiminnasta säännöllisesti ja kannustaa alan toimijoita ja liittoja sponsoroimaan joukkuetta. Tämä on parasta mahdollista Suomen maabrändin edistämistä kansainvälisillä kentillä!


Teksti: Erkki Ukkola
Kuvat: Timo Oja

mainos