Parsaa ja lohta kruunattuna NEIPA-kastikkeella

0

Tässä helpossa ja keväisessä parsa-reseptissä on käytetty trendikästä NEIPA-olutta. Sen greippinen sitruksisuus keventää lohen tuhtiutta, sopien myös parsan vihreyteen. Reseptin salaisuus on käyttää voimakkaasti sitruksista NEIPA -olutta. Katso kuitenkin, että olut ei ole kovin katkera, ettei humalan aromi jyrää muita makuja. 

Parsaa ja lohta kruunattuna kermaisella NEIPA-kastikkeella

  • 1 pkt vihreää parsaa
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 pkt creme fraichea
  • Noin 200 g graavilohta
  • 1 dl hennohkosti humaloitua NEIPA-olutta tai belgityylistä vehnäolutta
  • Mustapippuria ja suolaa

Lämmitä uuni 200- asteeseen, pese ja taivuta parsat poikki. Pyöräytä parsat oliiviöljyssä uunivuokaan ja paahda uunissa noin 15-20 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike. Vatkaa creme fraiche ja olut yhteen. Leikkaa graavilohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita puolet lohikuutioista ja olutseos yhteen. Mausta mustapippurilla. Tarjoa heti kuuman parsan kera niin. että pirskottelet kastikkeen parsan päälle ja lopuksi laitat jäljelle jääneet lohikuutiot kaiken päälle.. Lasiin NEIPAa tai belgityylistä vehnäolutta.


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Anikó Lehtinen
Scroll Up