mainos
mainos

Pizzaa ja olutta illanistujaisiin

Olut ja pizza on klassikkoyhdistelmä, mutta siitäkin saa irti enemmän, jos järjestää vaikka pizzabileet, joissa tehdään erilaisia pizzoja ja maistellaan erilaisia oluita.

Pizzan leipämäisen pohjan takia melkein kaikki oluet käyvät hyvin sen kanssa. Pohjana yleensä oleva tomaattikastike ja siihen kuuluvat yrtit ovat erikoisen hyvää lagerin, pilsin, pale alen tai vehnäoluen kanssa, mutta kannattaa kokeilla pizzaa myös muilla kastikkeilla, jolloin sen luonne muuttuu täysin. Täytteissä oleva vaihtelevuus vaikuttaa myös oluen valintaan.

Illanistujaisiin pizza käy hyvin, koska pizzataikinan kohoessa voi vaikka juoda yhdessä oluet. Sitten vaan levitetään täytteet pöydälle ja jokainen saa itse valita täytteistä parhaat omaan pizzaansa. Maistelkaa oluita ja pizzoja yhdessä, niin kaikki pääsevät uusien elämysten makuun.

Hyviä vaihtoehtoja pizzatäytteiksi:

Pepperoni- suolakurkkupizza (suositus pils tai vehnäolut)

Tomaattikastiketta, 1 punasipulia suikaleina, pepperonia, suolakurkkuja kuutioina, pari kourallista juustoraastetta.

Levitä kaulitulle pizzapohjalle ensi tomaattikastiketta, sitten juustoraaste, sitten pepperoni, suolakurkkukuutiot ja lopuksi sipuli. Paista uunissa. (Kasvissyöjille toimii myös munakoisoviipaleilla sijaan, pyöräytä silloin munakoisoviipaleet grillimausteessa).

Sinihomejuusto-bbqpizza (suositus session IPA tai APA, sour ale)

3 punasipulia suikaleina, hyppysellinen suolaa, 3 rkl palmu/ruokosokeria, öljyä paistamiseen, bbq-kastiketta, vähän mozzarellaraastetta, hyvää sinihomejuustoa, juustoraastetta.

Freesaa sipuli, lisää suola ja sokeri ja hauduta pehmeäksi. Levitä kaulitulle pizzapohjalle ensi bbq-kastiketta, sitten juustoraaste, sitten sipuli, lopuksi sinihomejuusto ja juustoraaste. Paista uunissa.

Vuohenjuusto-rucolapizza (vehnäolut tai sour ale)

Vuohenjuustoa renkaina, mustia oliiveja, mozzarellaraastetta, tomaattikastiketta ja rucolaa.

Levitä kaulitulle pizzapohjalle ensi tomaattikastiketta, sitten juustoraaste, sitten vuohenjuustorenkaat ja lopuksi oliivit. Paista uunissa. Heittele päälle tuoretta rucolaa.

Tex-mex-pizza (suositus lager tai vehnäolut)

Paistettuja, maustettuja kanasuikaleita, salsaa, taco-lastuja, mozzarella-raastetta.

Levitä kaulitulle pizzapohjalle ensi salsaa, sitten juustoraaste, sitten paistetut kanasuikaleet. Paista uunissa. Heittele päälle tuoretta murrettuja taco-lastuja. (Kasvissyöjä voi korvata kanan nyhtökauralla tai soijarouheella).

Yhdistä näiden kanssa seuraavat oluet: Pils, witbier-tyylinen vehnäolut, APA tai session IPA, saison-olut ja hedelmäinen sour ale. Näin kaikki oluet ovat tarpeeksi erilaisia, mutta maistuvat jokaisen pizzan kanssa eri lailla hyvältä.