R-kioskeihin oma olut RPS Brewingilta

Sleepy Sleepers vaati kaljaa kioskeihin jo 1980-luvulla ja kolmekymmentä vuotta olutta on kioskeista saanutkin. Nyt R-kioskeihin tulee ihan oma, gluteeniton R-lager, jonka on valmistanut kuopiolainen RPS Brewing.

Nykyään kauppavahvuista olutta saa kioskikaupasta kautta maan ja se tuntuu kaikista täysin luontevalta. Näin ei ollut vielä 1990-luvun alussa, ja vasta EY: hun liittymisen myötä vuonna 1994 keskioluen kioskimyynti tuli sallituksi. Tampereen Peltolammin R-kioskin kauppias Sari Rämö-Hammoud muistaa, että kioskiin piti tehdä iso remontti keskiolutmyynnin takia. Hän on aloittanut R-kioskilla myyjänä vuonna 1992.

– Emme päässet heti myymään keskiolutta, koska luukkukioskista ei saanut sitä myydä. Monet R-kioskit remontoitiinkin sisäkioskeiksi tämän takia. Silloin kaupat sulkivat ovensa aikaisemmin, joten oluelle oli heti kysyntää. Kyllä se oli iso asia silloin. Sitä en muista, että kukaan olisi ainakaan meille myyjille paheksunut keskioluen myynnin aloitusta, Rämö-Hammoud muistelee. Nykyään Peltolammin R-kioskilta myydään tasaisesti keskiolutta läpi vuoden ja joka päivä, kevääseen ja kesään sekä juhlapäiviin osuu pieni myyntipiikki.

Rämö-Hammoud odottaa innolla Ärrän omaa R-lageria, ja uskoo sen löytävän heti oman asiakaskuntansa.

– R-kioskin kaikki nimikkotuotteet, kuten R-tuutti, Ärrävesi ja R-GO! energiajuoma ovat olleet hittituotteita, Rämö-Hammoud kertoo.

Gluteeniton R-lager valmistetaan Kuopiossa RPS Brewingin pienpanimossa.

– Olemme otettuja, kun pääsimme tekemään R-kioskille omaa olutta. R-kioskilaisilla oli vahva näkemys siitä, millainen oluen tulisi olla. Saimme näin tuotekehitykseen hyvän pohjan, toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen toteaa.

Alkuvuoden Ärräpäivien koemaistatuksessa olut sai hyvän vastaanoton R-kauppiailta. Ärräpäivät ovat R-kioskin vuosittainen suurtapahtuma ärräläisille ja yhteistyökumppaneille.

Kuluttajille R-lagerit saapuvat R-kioskeihin maaliskuun lopulla.

Lähde ja kuvat: RPS Brewing

Katso lisää:

Viking Linellä uusi nimikko-olut