Viking Linellä uusi nimikko-olut

Viking Line tuo laivoilleen jo toisen nimikko-oluen, Viking Line Lagerin, joka on tehty yhteistyössä RPS Brewingin kanssa.

Viking Line tuo laivoilleen jo toisen nimikko-oluen. Viking Line Lager on aromaattinen ja raikas käsityöläisolut, joka on sukua vuonna 2022 lanseeratulle varustamon omalle IPA:lle. Molemmat oluet ovat syntyneet yhteistyössä kuopiolaisen pienpanimon RPS Brewingin kanssa.

– Ensimmäisen nimikko-oluemme suosio yllätti meidät positiivisesti. Niinpä päätimme tehdä sille kaveriksi samanhenkisen Viking Line Lagerin, joka maistuu niin laivan kalapöydässä kuin aurinkokannellakin. Valitsimme jälleen yhteistyökumppaniksemme hyvästä laadustaan tunnetun ja moneen kertaan palkitun kuopiolaisen RPS Brewing -pienpanimon, Viking Linen Beverages Manager Ossi Ruusunen kertoo.

Viking Line toivoi aromaattista, raikasta ja mineraalista olutta, jonka tunnistaa selvästi  Viking Line IPA:n sukulaiseksi.

– Konkreettisesti sukulaisuus ilmenee raaka-aineissa. Viking Line IPA:n aromihumalointiin käytetään uusiseelantilaista humalaa, ja samoilta seuduilta peräisin oleva Riwaka-humala tuo raikkaan hedelmäisen ja hieman greippisen tuulahduksen  myös uuteen lagerin. Raikas aromi toimii täydellisesti rapsakan, maltaisen, hieman pähkinäisen ja puhtaan mallasrungon kanssa, RPS Brewingin tuotekehittäjä Heikki Pelkonen kertoo.

Viking Line Lager tulee osaksi varustamon nimikkovalikoimaa, johon kuuluvat Viking  Line IPA:n lisäksi myös laivan viinit ja ikioma samppanja. Uutuusolut on myynnissä Viking Linen laivojen kaikissa ravintoloissa ja tax free -myymälöissä.

Lähde ja kuva: Viking Line

Katso myös:

Merisuola maustaa uuden Viking Line IPAn – oma olut syntyi palkitussa panimossa