Rapeat bataattiranskalaiset IPA-oluen seuraksi

IPA-oluissa on hedelmäisyyttä ja usein karamallimaltaasta tullutta maltaista makeutta, joka tasapainottaa hyvin suolaisia makuja. Oluen vahva humalointi taas leikkaa rasvaisen ruoan suutuntumaa. Helppo ja hyvä pikkusyötävä IPA-oluen kera on rapeat bataattiranskalaiset, kokeile vaikka!

Rapeat bataattiranskikset

2 isoa bataattia
Noin 2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl grillimaustetta
1 rkl vehnäjauhoa
Suolaa ja mustapippuria

Laita uuni 225 asteeseen. Huuhtele bataatit ja leikkaa ranskalaisiksi. Laita likoamaan veteen noin 15 minuutiksi. Kuivaa bataattisiivut keittiöpyyhkeellä. Laita kulhoon ja lisää mausteet. Sekoita. Levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 25-30 minuuttia, kunnes bataattiranskalaiset ovat paahtuneet kunnolla. Pidä puukauhan avulla uunin ovea auki ensimmäiset 10 minuuttia, että kosteus haihtuu. Tarjoa heti viileän IPA-oluen kera. Voit dipata ranskalaisia pestoon tai majoneesiin.