Siideriposti aloittaa Olutposti-lehdessä, -verkossa sekä Facebookissa

Olutposti laajentaa sisältöjään avaamalla Siideripostin osaksi Olutpostin juomaperhettä! Nyt on koko perhe koolla eli Olutposti, Kotiolutposti, Tisleposti ja kyseinen uusi tulokas siiderikulttuurin tunnetuksi tekemiseen ja sen edistämiseen avattu Siideriposti.

Olutposti pitää esillä hyvien juomien asiaa. Oluen lisäksi esille nousevat artesaanijuomat muissa juomakategorioissa. Kotiolutpostin ja Tislepostin ohessa juomakulttuurikattausta täydentää uutena Olutpostin etusivulla Siideriposti, jonka toimittajana aloittaa Mariaana Nelimarkka.

Mikä on Siideriposti?

Siideriposti kertoo siideristä Olutpostin kyljessä. Luvassa on asiaa siiderin ystäville: puhetta omenasta jalostetusta juomasta, sen tekijöistä ja  ajankohtaisista ilmiöistä.

Kuka tekee Siideripostia?

Siideripostia toimittaa toimittaja Mariaana Nelimarkka, jolla on takanaan 30 vuotta siiderin parissa maistellen, arvioiden ja ilmiöistä kertoen. Nelimarkka on mukana myös Suomalaisen Aidon Siiderin Seuran SASS:in toiminnassa. Koko artesaanijuomien kirjo viehättää tekijää, oluesta siideristien ja tislaajien taidonnäytteisiin.

Mistä tuli idea Siideripostiin?

Olutpostin lukijat muistanevat vuonna 2009 alkunsa saaneen siideripalstan, jolla maisteltiin siidereitä vapaamuotoisesti. Vuosien 2009 – 2017 aikana palstalla arvioitiin käytännössä kaikki Suomessa tarjolla olleet siiderit aidosta omenasta valmistettuja tuotteita painottaen. Kun Olutposti on viime vuosien aikana täydentynyt niin kotipanemiseen keskittyvällä Kotiolutpostilla kuin väkeviin alkoholeihin paneutuvalla Tislepostilla, oli ajankohtaista herättää myös siiderikirjoittaminen uudelleen henkiin.

Miksi siideriä juuri nyt?

Siideri on aina ajankohtainen. Syksyllä pannaan omenat astiaan ja käymään, keväällä odotellaan uutta vuosikertaa maisteltavaksi. Siiderin eri tyylit tuovat vaihtelua mietojen alkoholijuomien buumissa. Siideri on hyvä vaihtoehto myös ruokapöytään, kun etsitään yhä uusia, kiinnostavia makupareja annoksille.

nainen ja olutlasiSiideripostilla on vastedes asiaa siiderin ystäville Olutposti-lehden jokaisessa numerossa. Puhe omenasta jalostetusta juomasta, sen tekijöistä ja ajankohtaisista ilmiöistä jatkuu olutposti.fi –sivustolla ja Facebookin Siideriposti-sivuilla. Tule mukaan oppimaan ja viihtymään!