Suomen toinen Cicerone: Sampo Järvi

Yhdysvalloista kantautui tieto, että Suomi on saanut toisen Certified Cicerone—® -olutammattilaisen. Sampo Järvi suoritti tutkinnon hyväksytysti marraskuussa Lontoossa.

Olutakatemian perustaja ja Perho PRO Olutkoulun vetäjä Sampo Järvi— on vasta toinen suomalainen, joka on suorittanut neliportaisen sertifiointiohjelman toisen tason. Certified Cicerone—® on ohjelman alkuperäinen nimikkotaso. OlutPOSTI onnittelee!

Sampo Järvi

Olutkoulu Perho PROn opettaja Sampo Järvi työssään.

Toisen tason kokeessa osaamista mitataan oluttiedon ja tarjoilutaidon lisäksi oluen astinvaraiseen arviointiin liittyen. Koetilaisuus kestää neljä-viisi tuntia ja siinä on kirjallisen osion lisäksi sokkomaistelu sekä videoitava demonstraatio.

Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan, että 80 prosenttia vastauksista on oikein, ja kokeen läpäisee keskimäärin puolet osallistujista. Koetilaisuuksia järjestetään vuosittain yli sata ja Cicerone—®-titteli on myönnetty kymmenen vuoden aikana yli 2 500 henkilölle.

Sertifiointijärjestelmän kolmas taso, Advanced Cicerone, on välietappi korkeimman tason Master Cicerone -kokeeseen valmistautuville. Arviointitilaisuuksia järjestetään vuosittain kymmenen. Tämän tason on koko maailmassa suorittanut noin 60 henkilöä.

Sertifiointijärjestelmän korkeimman tason eli Master Ciceronen on hyväksytysti suorittanut vain 13 henkilöä. Kahden päivän mittaisen, Chicagossa järjestettävän kokeen läpäisee kymmenen prosenttia osallistujista. Osallistujat arvotaan halukkaiden Cicerone—®-sertifioitujen osaajien joukosta.

Kiinnostuitko?

Ensimmäisen tason sähköisesti suoritettavaan testiin osallistuminen maksaa 69 dollaria. Maksulla saa kaksi yritystä kokeeseen.

Sertifiointiohjelmaan voi liittyä osoitteessa cicerone.org. Sivustolla on erittäin kattava valikoima opiskelumateriaaleja, josta osa on maksullisia, mutta paljon tietoa on saatavilla myös ilmaiseksi.

Olutkoulu Perho PROn vetäjänä Järvi hyödyntää Cicerone-ohjelman rakennetta ja oppeja myös ensi vuonna Helsingissä jatkuvissa koulutuksissa.