Takatalo & Tompurille hopeaa European Beer Star kilpailussa

Takatalo & Tompurin KASKI Savubock voitti hopeaa yhdessä maailman arvostetuimmassa, Association Private Brauereien European Beer Star kilpailussa Saksassa, vahvat savuoluet sarjassa. Kilpailun kaikkiin sarjoihin osallistui yhteensä 2036 olutta 42:sta maasta.

Europen Beer Star kilpailu oli järjestyksessään 16:sta. Kilpailun 72-henkinen tuomaristo koostui panimomestareista, olut sommeljereistä ja arvostetuista Euroopan olutasiantuntijoista. Tuomaristo selvitti kulta-, hopea- ja pronssimitalistit 70 eri oluttyypille kahden ja puolen päivän sokkomaistelun aikana.
”On aivan mahtavaa saada tällainen tunnustus maailmanlaajuisessa kilpailussa. Savustamme itse oluessa käytettävät maltaat ja nyt saatu mitali edustaakin osaamistamme tästä taidosta. Menestyminen kansainvälisessä kilpailussa luo myös vahvasti uskoa siihen, että oluillemme saattaisi olla kysyntää Euroopan olutmarkkinoilla”, Mikko Suur-Uski iloitsee.

Olutpullo

Väriltään  meripihkainen KASKI Savubock on tuoksultaan savuinen, yrttinen ja raikas. Maultaan olut on kuohkea, karamellisen pehmeä ja lempeän savuinen. Kyseessä on vahva lager eli bock.
Tuotetiedot: Vesi/Vatten, OHRAmallas/KORNmalt, humala/humle, hiiva/jäst
Alc. 6.5% • 330ml plo • 30l keg

Takatalo & Tompuri Brewery on virolahtelainen maatilapanimo, jonka oluissa käytetty ohra ja kaura kasvavat omissa pelloissa ja vesi saadaan omasta kaivosta. Panimo valmistaa tällä hetkellä kymmentä eri olutta. Menestystä on tullut myös aikaisemmin. Vuonna 2017 KASKI Kylmäsavulager voitti Suomen Paras olut kilpailun vaalean lagerin sarjan. Viime vuonna järjestetyssä Helsinki Beer Festivalin olutkilpailussa KASKI Mustakaura sijoittui toiseksi ja KASKI Helles kolmanneksi. Vuonna 2019 panimo savutti myös kansainvälistä menestystä, kun Kaski Mustakaura voitti European Beer Challenge -kilpailussa kultaa Schwarzbier -sarjassa. Samassa kilpailussa menestyivät myös omissa sarjoissaan Helles, Kylmäsavulager ja Neljä Viljaa. Kuluvan vuoden syyskuussa KASKI Mustakaura on voittanut Suomen Paras Olut kilpailussa tumman lagerin sarjan.

Lähde: Takatalo & Tompuri tiedote
Kuva:Vesa Hovi

Pienpanimoliiton jäsenpanimot: Takatalo & Tompuri Brewery

Pian ilmestyvä vuoden viimeinen Olutposti-lehti rakastaa ruualla!