Takatalo&Tompurille hopeaa European Beer Star -kilpailussa

Takatalo & Tompurin KASKI Mustasavu   -olut palkittiin hopealla savuolut-sarjassa European Beer Star 2023-palkintoseremoniassa 29.11. Nürnbergissä.

Marjo ja Mikko Suur-Uski

European Beer Star -kilpailussa on oluita arvioitu jo 20 vuotta. Kilpailu on yksi olutmaailman arvostetuimpia.

Tänä vuonna kisan kansainvälinen 150-henkinen asiantuntijaraati, johon kuuluu panimomestareita, alan medioiden edustajia, olutsommeliereja ja muita olutasiantuntijoita, maistoi kilpailuun lähetetyt  oluet sokkona ja arvioi niiden laadun syyskuussa.

Kisassa oli mukana yhteensä 2356 olutta 74 eri luokassa. Vain kolme parasta olutta kussakin luokassa palkittiin kullalla, hopealla ja pronssilla.

– European Beer Star -kilpailun -tuomarit arvioivat kilpailuun osallistuneet oluet puhtaasti aistinvaraisilla kriteereillä. KASKI Mustasavu vakuutti asiantuntijaraadin ulkonäön, aromin ja maun osalta. Olemme erittäin iloisia menestyksestämme tässä arvostetussa ja kovatasoisessa kilpailussa, kertoo Takatalo & Tompuri Oy:n toimitusjohtaja ja oluentekijä Mikko Suur-Uski.

– Kilpailu on avoin kaikille: meillä on osallistujia tunnetuista, kansallisesti ja maailmanlaajuisesti toimivista suurpanimoista, mutta myös erikoispanimoista, jotka tuottavat olutta vain omiin panimoravintoloihinsa. Kaikenkokoiset panimot ovat mukana kilpailussa. Se on myös kilpailun vahvuus, että eri panimot kilpailevat samalla tasolla, sanoo Stefan Stang, tapahtuman järjestäjän Private Brauereien Bayern e.V:n toimitusjohtaja.

European Beer Star 2023 -palkintogaala pidettiin 29.11. BrauBeviale-messujen aikana Nürnbergissä, Saksassa.

– Menestys arvostetussa ja perinteikkäässä European Beer Star -olutkilpailussa kasvattaa tunnettavuuttamme myös kansainvälisessä panimoteollisuudessa. KASKI Mustasavu on voittanut tänä vuonna jo kolme mitalia. Tämä neljäs mitali kyseiselle oluelle on vahvistus omistautuneen panimotiimimme poikkeuksellisesta työstä ja osaamisesta, Suur-Uski iloitsee.

Lähde ja kuvat: Takatalo&Tompuri Brewery

Katso lisää:

Suomen Paras Olut 2023 on Takatalo & Tompurin KASKI Mustakaura – tumma lager!