mainos
mainos

Tällä viikolla ei jano yllätä Helsingissä! SOPP 28.-31.7.

Helsingissä tapahtuu tällä viikolla oluen parissa kun SOPP,  eli Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtuma valtaa Kaisaniemen puiston. Paikalla on kattava katsaus kotimaisia panimoita ja vieraita Ranskasta saakka.

Lasi ja hampurilainenTarjolla tietenkin ruokapalvelut kuten Hellsinki’s Real Hot Dogs, Kuivalihakundi, Ruisherkku, Nordic Taco ja Haapasalon Hatsapurit. Paikalla on mahdollisuus osallistua myös olut-tastingeihin joita vetävät Olutpostin päätoimittaja olutasiantuntija Anikó Lehtinen ja olutsommelierit Maria Markus ja Olli Majanen.

”Alkuun tämä pandemia pelotti meitä, että saammeko tälle kesälle millaiset SOPPit’, mutta kaikki on mennyt hyvin. Lahdessä rikoimme viime vuoden kävijäennätyksen ja Tampereella tuplasimme kävijämäärän”, toteaa tapahtuman”isä” Pekka Kääriäinen Olutpostille ja jatkaa; ”Täytyy kyllä kiittää AVIa (Aluehallintatavirasto), joka myöntää meillä luvat ja määrää aukioloajat. Toiminta on ollut mutkatonta ja mitään keinotekoisia rajoituksia ei meille ole asetettu. Ja miksi olisi? Meillä on asiat kunnossa ja varsinkin viime vuosi opetti meille kuinka hommat hoidetaan. Myös ihmiset osaavat käyttäytyä vastuullisesti ja miksi ei, sillä löytyy tätä kokemusta sieltäkin päästä jo sangen hyvin.”

”Olemme tänä vuonna järjestäneet onnistuneesti SOPP-terassit jo Tampereella ja Lahdessa. Helsinkiin on tulossa 33 juomavalmistajaa esittelemään ja myymään tuotteitaan. Koko SOPP-tapahtuma sai alkunsa vuonna 2003 lahdesta”, jatkaa tapahtuman johtaja Pekka Kääriäinen Lammin Sahdista kertoo.

Kääriäinen sanoo, että SOPPin järjestäminen on kädenojennus kotimaisille Pienpanimoliiton jäsenyrityksille. Panimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole edelleenkään lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille.

Koronarajoitukset ja viranomaisohjeet on otettu tänä vuonna erityisesti huomioon ja alue on rakennettu väljäksi. Alueelle on vapaa pääsy klo 18 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää olutlasin. Ikäraja on 18 vuotta. Mikäli viranomaiset muuttavat määräyksiään, niin niiden mukaisesti toimitaan. Lisäksi olemme sitoutuneet turvallisettapahtumat.fi -sivustolla listattuihin periaatteisiin, joka kattaa myös terveysturvallisuuden.

Koronapandemia on iskenyt juoma- ja ravintola-alaan ankaralla kädellä. SOPP tarjoaa joukolle kotimaisia, pieniä yrityksiä mahdollisuuden maistattaa ja myydä tuotteitaan mahdollisimman lähellä asiakkaitaan. ”Viime ja kuluvan kesän tapahtumista saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet siinä erinomaisesti, sillä kauppa on käynyt hyvin ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Pienpanimo-olut on iloinen ja sosiaalinen voimatekijä, joka kokoaa ihmisiä yhteen. Olut on oleellinen osa suomalaisten kesänviettoa”, Kääriäinen sanoo.

Perjantaina lavalle nousee Suomen Paras Olut-kilpailun lopputuomaristo, jossa on mukana myös kansainvälistä väriä ja illassa esiintyy Emilia Sisco Duo. Launtaina on perinteinen Sakari Nupposen tietovisa ja illalla esiintyy Janne Kaunisto Duo. ”Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä. Ennakkovarauksella voi varmistaa sisäänpääsyn ohella seurueelle pöydän alueen parhaimmalta paikalta. Lisävinkkejä ja -ohjeita kannattaa lukea verkkosivuiltamme www.suuretoluet.fi. Myös tastingeja voi varata Tiketin kautta”, Kääriäinen opastaa.

Monille olutharrastajille on luvassa uusia ja aiemmin maistamattomia tuotteita, sillä Ranskasta saapuu oluita paikallisista pienpanimoista. Ulkomaisten oluiden osastosta vastaa Juomatalo Pikkulintu. Aivan uutena avauksena tapahtumassa saa myös ”suomalaista” viiniä, kun Chateau Carsin Ranskasta tulee mukaan omilla tuotteillaan. Kyseessä on suomalaisen Berglundien omistama viinitila Bordeauxissa, joten luvassa on mielenkiintoinen makumatka myös viinien maailmaan.

Alueella on myös pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaan enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 12–21.

Mies pitelee olutlasia

Olutpioneeri Pekka Kääriäinen

Lammin Sahti on kehittänyt suomalaisia pienpanimo-oluita sisältävän Maistelupakin, joka tuli myyntiin viime vuonna. Nyt Pakkia on saatavana SOPP SHOPista ja jouluksi on tulossa uusi Pakki K-ryhmän kauppoihin ja niihin panimomyymälöihin, joiden tuotteita pakki sisältää.

Terassin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Olutliiton jäsenseurojen talkoolaisten vastuulla. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

Järjestäjät toivovat kaikkien noudattavan turvallisuusnormeja ja -määräyksiä. Alueelle ei päästetä henkilöä, jolla on koronavirukselle tyypillisiä oireita. THL:n mukaan oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys ja nuha.

Panimot ja juomavalmistajat
Chateau Carsin / Rions, Ranska / www.carsin.com
8-Bit Brewing / Espoo / www.8bitbrewing.fi
Bock’s Corner Brewery / Vaasa /  www.bockscornerbrewery.com
Fiskarsin Panimo / Fiskars / www.fiskarsinpanimo.fi
HIISI / Jyväskylä / www.hiisi.beer
Panimo Honkavuori / Joensuu / www.honkavuori.fi
Iso-Kallan Panimo / Kuopio / www.isokallanpanimo.fi
Karvilan Panimo / Karvila / www.karvilanpanimo.fi
Kiiski / Mäntsälä / www.panimokiiski.fi
Kotka Steam Brewery / Kotka / www.kotkasteambrewery.com
Lammin Sahti / Lammi / www.sahti.fi
Lapin Panimo / Rovaniemi / www.lapinpanimo.fi
Loimaan Panimo Oy / Loimaa / www.loimaanpanimo.fi
Maku Breweing / Tuusula / www.makubrewing.com
Mallaskosken Panimo / Seinäjoki / www.mallaskoski.com
Malmgårdin Panimo / Loviisa / www.malmgardinpanimo.fi
Nokian Panimo / Nokia / www.nokianpanimo.fi
Olu Bryki Raum / Suupohjan Panimo / Isojoki / http://olubrykiraum.fi
OlutMylly / Forssa / www.olutmylly.fi
Plevna / Koskipanimo / Tampere / www.plevna.fi
Pyynikin Brewing Company / Tampere / www.pyynikin.com
Ruosniemi Brewery / Pori / www.ruosniemenpanimo.fi
Saimaa Brewing Co./ Mikkeli / www.saimaabrewingco.fi
Sonnisaari Panimo / Oulu / www.sonnisaari.com
Stadin Panimo / Helsinki / www.stadinpanimo.fi
Stallhagen Ab / Ahvenanmaa / www.stallhagen.com
Suomenlinnan Panimo / Helsinki / www.suomenlinnanpanimo.fi
Takatalo & Tompuri / Virolahti / www.takatalotompuri.com
Teerenpeli Panimo & Tislaamo Oy / Lahti / www.teerenpeli.com
Tornion Panimo / Tornio / www.tornionpanimo.fi
Varastopanimo / Joutsa / www.varastopanimo.fi
Waahto Brewery / Savonlinna / www.waahtobrewery.fi
Ägräs Distillery / Fiskars / www.agrasdistillery.com

Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) Helsinki 2021
Kaisaniemenpuisto
Ke 28.7.2021 klo 12.00 – 01.00
To 29.7.2021 klo 12.00 – 01.00
Pe 30.7.2021 klo 12.00 – 01.00
La 31.7.2021 klo 12.00 – 01.00

Liput tapahtumaan voi ostaa ennakkoon Tiketistä

Lähde: SOPP tiedote & Pekka Kääriäinen

 

SOPP -olutfestarit alkavat – ensimmäisenä Tampere 1-3.7.

Helsingin Mini-SOPP oli enemmän kuin odotettiin

Helsingin Mini-SOPPissa lähes 10 000 kävijää ensimmäisellä viikolla

Mini-SOPP Helsinki avasi ovensa aurinkoisissa poikkeusoloissa

Tampereen SOPP keräsi yhteen lähes 8000 kävijää