Tamperelainen Panimoravintola Plevna valtaa Pikkulintu Ruttopuiston

Tampereen parhaaksi olutravintolaksi 2022 valitun Panimoravintola Plevnan oluet valtaavat helsinkiläisen Olutravintola Pikkulintu Ruttopuiston 27.12.-31.12.2022.

sam viitaniemi ja Marika Tähtinen Hakala Plevnasta

Sam Viitaniemi ja Marika Tähtinen-Hakala

Panimoravintola Plevna ja sen yhteydessä toimiva Koskipanimon oluita on hyvin harvoin laajasti saatavavilla Helsingissä. Nyt Pikkulintu Ruttopuiston valikoimaan saapuu useasti palkitun panimon tuotannosta neljätoista eri olutta, joista neljää on tarjolla Helsingissä ensimmäistä kertaa. Oluiden lisäksi myyntiin tulevat legendaarinen Panimosima sekä Mummon mustaherukkasiideri.

Panimoravintola Plevna ja Koskipanimo on perustettu vuonna 1944 Finlaysonin kutomon historiallisiin tiloihin ja on ensimmäisiä panimoravintoloita Suomessa. Perustajat, Timo Tähtinen, Marika Tähtinen-Hakala ja Sam Viitaniemi tarttuivat silloin nousevaan trendiin ja perustivat Turun Uuden Apteekin ja Helsingin Kappelin vanavedessä panimoravintolan keskelle Tammerkosken teollisuusmaisemaa. Ylipanimomestari Boris Orlo, joka tunnetaan mm. Sinebrychoffin Portterin ja Aura-oluiden kehittelystä, ja Viitaniemi kehittivät silloin 1990-luvun puolivälissä panimon ensimmäiset tuotteet, Plevnan Vaalean ja Tumman. Sittemmin olutvalikoima on laajentunut sekä perinteisillä oluttyyleillä, kuten esim. pils, IPA-, vehnä- ja bock-oluet, barley wine, bitter ale että nyttemmin myös mm. hapanoluilla. Tunnelmaltaan ja ruokalistaltaan keski-eurooppalaista oluttupaa henkivää panimoravintolaa on laajennettu ympärivuotisella terassilla ja panimon omalla kaupalla.

Pikkulintu ja Plevnan yhteydessä oleva Koskipanimo ovat tehneet yhteistyötä oluiden saralla, ja niistä tunnetuin lienee kansainvälisestikin palkittu, tumma Siperia -olut. Vuonna 2015 Suomen parhaaksi valittu imperial stout -tyyliä edustava olut pantiin alun perin Puotilan Pikkulinnun syntymäpäiväolueksi. Plvenan oluet ovat saatavilla Pikkulintu Ruttopuistossa 27-31.12.

plevnan siperia stout

Pikkulintu Ravintolat Oy on yksityisessä omistuksessa oleva, kasvavaperheyritys. Yrityksellä on kaksi olut-ja viskiravintolaa, Olutravintola Pikkulintu Kontula ja Olutravintola Pikkulintu Ruttopuisto.

Katso myös:

25-vuotias Plevna on Pirkanmaan olutkulttuurin helmi