Tornion Panimo teki suosittuun Alan Wake 2-peliin Ahma-oluen

Tornion Panimo ja pelinkehittäjä Remedy Entertainment ovat yhteistyössä tuoneet markkinoille suosittuun Alan Wake 2 -videopeliin perustuvan, pelissä fiktiivisen Ahma-saunalagerin.

Alan Wake 2, suomalaisen Remedy Entertainmentin luoma kauhuselviytymispeli, julkaistiin lokakuussa 2023. Peli sijoittuu kuvitteelliseen amerikansuomalaiseen pikkukaupunkiin Wateryyn ja on saavuttanut kansainvälistä menestystä, mukaan lukien useita pelialan palkintoja.

– Pelissä esitetyt mainokset Ahma Finnish Style Sauna Lagerista herättivät suurta kiinnostusta, ja sain pelifaneilta vinkin, että he haluaisivat päästä maistamaan sitä oikeasti. Nähtyäni itsekin mainokset päätin, että tämä olut täytyy ehdottomasti tuoda markkinoille. Otin välittömästi yhteyttä Remedyyn, kertoo yhteistyön alkumetreistä Kaj Kostiander, Tornion Panimon panimomestari ja toimitusjohtaja.

-Tornion Panimon maine erinomaisten pienpanimolagerien tuottajana teki yhteistyön aloittamisesta helppoa, jatkaa Joonas Tamminen, Alan Wake 2:n johtava tuottaja. – Kehitimme Ahma-oluen yhdessä, ja lopputulos vastaa täysin toiveitamme: raikas, helposti juotava, mutta silti omaperäinen saunaolut.

Ahma Finnish Style Sauna Lager (4,5%) on panimon mukaan vaalea lager, jossa on hentoa maltaan makeutta ja raikas, aromikas maku kevyellä humaloinnilla.

Alan Wake 2 on voittanut useita palkintoja, kuten The Game Awards -gaalassa Los Angelesissa parhaasta kerronnasta, ohjauksesta ja taiteellisesta ohjauksesta, ja Time-lehti valitsi sen viime vuoden parhaaksi peliksi.

Ahma Finnish Style Sauna Lager 4,5 %

Ainesosat: Vesi, ohramallas, humala, hiiva
EBC 6
EBU 20
Maltaat: Pilsner, Vienna
Humalat: Magnum, Mandarina Bavaria, Solero

Ahma-olut on saatavilla hyvinvarustetuista päivittäistavarakaupoista ympäri maan, ja sitä voi tilata Keskon kautta kaikkiin K-kauppoihin.

Lähde ja kuvat: Tornion Panimo

Katso lisää:

Kotimaisesta perunasta tehty Mummon Perunalager Tornion Panimolta