Tuju tekee Lappeenrannan 375-vuotisjuhlaoluen

Lappeenrantalainen Panimoyhtiö Tuju ja Lappeenrannan kaupunki lanseeraavat yhteistyössä suositun Lepra-oluen kaupungin 375 -vuotisjuhlailmeellä.

Tuju tekee Lappeenrannan 375-vuotisjuhlaoluen - kuvassa Lepra-oluen visuaalinen ilme
375 vuotta täyttävä Lappeenranta saa kesäksi oman oluen, kun Panimoyhtiö Tuju lanseeraa kesäksi Lepra-nimisen session NEIPA-oluensa päivitetyllä ulkoasulla. Alkuperäinen ajatusprojektiin nousi Lappeenrannan kaupungilta.

– Meillä oli kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahmanin ja GoSaimaan kanssa tapaaminen, jossa idea omasta juhlavuoden oluesta nousi keskustelussa esiin. Kaupungin puolelta mietittiin voisiko meidän Lepra-oluen ulkoasua hieman piristää
teemaansopivaksi. Sen ei ehkä koettu olevan nykyisessä ulkoasussaan tarpeeksi koherentti ja teemaaedustava, Panimoyhtiö Tujun myynti- ja asiakkuuspäällikkö Jukka Mononen kertoo.

Ajatusta haettiin tulevaisuuteen tähtäävistä visioista, Suomen ilmastopääkaupunkitittelistä ja Green leaf-palkinnosta. Kuvittajat päästettiin työn ääreen, mutta lopputulosta tehtiin ”tujumaisesti” pilke silmäkulmassa. Juhlaolueksi nimenomaan Lepra valikoitui Monosen mukaan siksi että se on Tujun myydyimpiä oluita sekä tyyliltään sopivan moderni, kun kaupungin juhlavuotena halutaan tähytä tulevaisuuteen.

Kesäkauden valikoimassa oleva Lepra 375-vuotisjuhlaolut on tyyliltään session NEIPA, joka on samea ja greippimehumaisen hedelmäinen IPA-oluttyylin alalaji. Tälle tyylilajille on voimakas aromihumalointi, jossa pelataan katkeruuden sekä sitrusmaisten ja trooppisten hedelmien makumaailmassa. Humalina oluessa ovat Idaho 7 ja Simcoe. Session-termi taas tarkoittaa oluttyylien keveämpää versiota sekä alkoholiprosentin että maun puolella.

Panimoyhtiö Tujun Lepra 375-vuotisjuhlaolutta on saatavilla hyvin varustetuista kaupoista kautta maan ja Lepra Beer Festeilla, jossa Lappeenrannan kaupunki on tapahtumakumppanina. Kesän jälkeen normaali-Lepra tekee paluun.

Lähde ja kuvat: Panimoyhtiö Tuju

Katso lisää:

Lepra Beer Fest – uusi oluttapahtuma Lappeenrannassa