Lepra Beer Fest – uusi oluttapahtuma Lappeenrannassa

Lappeenrannassa, Tuju Taproomin ympärillä järjestetään kesäkuun 7. – 8.6.2024 kaksipäiväinen oluttapahtuma, Lepra Beer Fest 2024. Paikalla on sekä kotimaisia että ulkomaisia pienpanimoita.

Lepra Beer Fest järjestetään nyt Lappeenrannassa ensimmäistä kertaa. Tapahtuma on Tuju Taproomin piha-alueella, joka muuntautuu pariksi päiväksi 700 henkeä yhteensä vetäväksi juhla-alueeksi. Kaksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan n. 1000 – 1400 kävijää.

Panimoita on mukana tällä hetkellä  yhdeksän kappaletta. Tujun lisäksi mukana on ainakin Mad Scientist (HU), Ten Hands Brewing (SE), Pühaste Brewery (EE), Olarin Panimo (Espoo), Revenant Brewing Project (Kuopio), Sonnisaari (Oulu), CoolHead Brew (Helsinki) ja Salama Brewing (Espoo). Tapahtumassa tulee myös olemaan ensimmäistä kertaa Panimoyhtiö Tujun maahantuontipuolen, Tuju Karelian Buyn tiski.

Tuju Taproom palvelee tapahtuma-ajan normaalisti, mahdollistaen juhlijoille rauhoittumishetken esim. pizzan ja pienen syötävän kera. Festarialueelle tulee myös ulkopuolinen ruokakärry. Tujun tiski vastaa tapahtumassa myös tuontisiiderien anniskelusta.

-Tarkoitus on nyt ensimmäistä kertaa koeponnistaa tällainen pieni sekä intiimi tapahtuma, joka huokuu hyväntuulisuutta. Sijaintina panimomme ympäristö on erinomainen pienien tapahtumien järjestämiseen., kertoo Panimoyhtiö Tujun myynti- ja asiakkuuspäällikkö Jukka Mononen. Vaikka tapahtumaa ei ole vielä edes järjestetty, siintävät panimolaisten ajatukset jo tulevaisuuteen. – Mielestäni Lepra Beer Fest on tapahtuma, joka tullaan vielä tulevaisuudessa näkemään. Nyt ajankohta valikoitui sillä perusteella, että näköpiirissä ei ole muita vastaavia festivaaleja. Lisäksi tällaiset tapahtumat lisäävät meille itsellemme tervettä painetta kehittää myös maahantuontipuolen valikoimia ja kontakteja.

Lepra Beer Fest on Lappeenrannan kaupungin virallinen tapahtumakumppani ja se on osa Lappeenrannan kaupungin kultuurin unelmavuosi 2024:ää.

Lähde ja kuvat: Panimoyhtiö Tuju

Katso lisää:

Panimoyhtiö Tuju kasvattaa kapasiteettiaan ja avaa uuden hanahuoneen