Hyvä Tuomas 2017 Mikko Salmi pani mukavasti humaloidun vehnäoluen

Hyvä Tuomas 2017 Mikko Salmi ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tekivät yhteistyössä Tuomas Hopfenweizen -vehnäoluen.

Hyvä Tuomas -kunniamaininnan haltija on jo kymmenen vuoden ajan pannut yhdessä Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kanssa vuosittaisen Tuomas-oluen. Tänä vuonna olut on Tuomas Hopfenweizen 5,5 %, suodattamaton vehnäolut normaalia voimakkaammalla humaloinnilla.

Laitilan Tuomas 2018 Hopfenweizen kehitettiin yhteistyössä vuoden 2017 Hyvän Tuomaan, Mikko Salmen kanssa. Mikko Salmi on kokenut oluenpanija, olutkirjailija sekä arvostettu olutkouluttaja. Yhteistyö Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kanssa oli ensimmäinen laatuaan. Erittäin merkittävä rooli projektissa oli myös panimon pitkäaikaisella panimomestarilla— Ville Vilen:llä, joka muistetaan mainita usein myös videolla.

Oluthuone Konepajalla pienelle piirille pidettyyn maistatustilaisuuteen oli sattumalta valikoitunut joukko vehnäolutskeptikkoja. Aikansa tuotetta maisteltuaan, he kuitenkin ottivat oluen vastaan piristävänä uutuutena, jossa humala puraisee mukavasti vehnän makeuden keskellä. Myös Laitilan markkinointipäällikkö Ville Alanko pullisteli ylpeänä rintaansa, sillä kyseessä on Tuomas-oluen historian suurin keitto. Kuka arvaa litramäärän? Tästäkin lisää videolla.

Hyvä Tuomas on suodattamaton hedelmäinen vehnäolut
Alc. 5,5 %
Tyyppi: Hefeweizen
EBC (väri): 21
EBU (katkero): 28
KV (kantavierre): 13,6 %

Tuomas Hopfenweizen on parhaimmillaan nautittuna +5 – +8 —°C -asteen lämpötilassa ja sitä on saatavilla 33 cl:n pullopakkauksessa

Teksti: cyde Hyttinen
Kuva:— Anikó Lehtinen
Video: cyde Hyttinen