Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 3. Koulu jonka penkillä viihtyy.

Edellisen jakson Kakola-vierailun jälkeen tuli aivan ääretön ikävä kouluun, nimittäin legendaariseen Panimoravintola Kouluun.

Ravintola avattiin 1998 Ludvig Isak Lindqvistin ja Bruno Granholmin suunnittelemassa vuonna 1889 rakennetussa uusrenessanssityylisessä entisessä koulurakennuksessa. Koulutoiminta rakennuksessa päättyi 1970.  Koulun penkillä meitä oli vastassa Koulun rennon oloinen rehtori eli ravintolapäällikkö ja panimoravintolan osakas Mika Lattu. Videolla tuumaillaan Koulun omia juoma oluista viskiin, turkulaista olutkulttuuria ja tietenkin itse panimoravintolaa.
Panimoravintola Koulun löydät myös Olutpostin Oluttutkasta!

Ja sitten kohti Turun iltaa ja takaisin Hotelli Kakolan selliin odottamaan aamua ja matkaa Ahvenanmaalle…..,jossa nimittäin tapahtuu.

 

mies seisoo baarin tikken takana

Ravintoloitsija Mika Lattu pitää koululaiset oikealla tiellä

ravintola koulu

Koulun viihtyisät pulpetit kutsuvat

ravintola terassi

Panimoravintola Koulun terassi on yksi kaupungin viihtyisimmistä jos ei viihtyisin.

Olutlasi kädessä

Koululaisten itse tuottaman välituntijuoma

Teksti ja kuvat: cyde

Video: cyde, leikkaus Harri Soinila

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 1. Ou nou lets go!

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 2. Kakola go go!

 

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa

Yhdistän tässä Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa (TyS500) blogissa asiat, jotka ovat minulle rakkaita oluen ja hyvän ruuan lisäksi, eli matkailun, kohtaamiset ja videoiden tekemisen. Tällä reissulla matkamme vie Suomen rannikkoa ylös Perämeren perukoille, Savon kautta Karjalaan ja takaisin Stadiin. Vierailen muutamissa Olutpostin kumppanuuspanimoissa ja -ravintoloissa, jotka ovat mukana Oluttutkassamme. Kaikki siis 500 tunnissa, joten eipä tarvitse hötkyillä ei. Lähdimme matkaan polkupyörät auton perässä, kuvauskamat takapenkillä ja takakontti pullollaan tavaraa. Kyseessä on 12-osainen sarja, joka ilmestyy Olutpostin verkossa aina keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

 

Olutreissu-kirja tarjoaa matkan läpi Suomen olutkaupunkien