Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 1. Ou nou lets go!

Tästä alkaa tarinaralli, jossa Olutpostin kustantaja ja ainainen sekatyömies Jari ”cyde” Hyttinen matkustaa rakkaan vaimonsa kanssa pitkin Suomen länsirannikkoa. Ensin ylös perämeren perukoille ja Savon kautta kotiseuduille Karjalaan, jossa vaihdetaan jalkaan ne kuuluisat verkkarihousut ennen laskeutumista takaisin etelän hulinaan. ”Vierailen siis muutamissa Olutpostin Oluttutkasta löytyvissä mestoissa. Oluttutka on yksi suosituimmista palveluistamme varsinkin näin kesällä kun ihmiset reissaavat janoisena ympäri valtakuntaa. Eli Ou nou lets go!”

Ai että me rakastamme matkustamisesta. Siis minä ja paras ystäväni, vaimoni Hanna-Mari, jonka seurassa vuosien varrella on taivallettu pitkin maita ja mantuja. Nautimme uusien paikkojen löytämisestä sekä mitä mielenkiintoisempien ihmisten kohtaamisista. Lapsenomainen uteliaisuus kaikkea uutta, ja syvä kunnioitus perinteitä kohtaan on sisäänrakennettu ominaisuus, joka tekee elämästämme mielenkiintoisen matkan. Hyvä ruoka ja maistuvat juomat eivät haittaa matkaa, vaan ne ovat siellä ytimessä.

Kuvagalleria

On the road! Helsinki-Turku-Ahvenanmaa-Kustavi-Rauma-Pori-Vaasa-Hailuoto-Kuopio-Valamo-Joensuu-Helsinki

Ruoka ja juoma siis maistuvat, mutta olen aina ollut kiinnostunut myös kaikesta audiovisuaalisuudesta. En niinkään tekijänä vaan tuottajana olivat kyseessä lukuisat musiikkiohjelmat tai muut videosisällöt. Omin pikku kätösin, lähinnä omaksi, ja ehkä joiden muidenkin iloksi olen kyllä tehnyt videoita täysin harrastelijapohjalta myös oluen ystäville. Samanlaisella harrastelija-asenteella teen niitä vieläkin. Onneksi Olutpostilla on nykyisin oma videoporukka, joten taso silläkin rintamalla tulee nousemaan, ja on jo noussut, huomattavasti.

Jos rehellisiä ollaan on Olutpostin videoiden tekeminen minulle eräänlainen tekosyy tavata uusia ihmisiä ja tavata vanhoja tuttuja. Samalla voi oppia uutta sekä välittää yleisölle jotain tunnelmia ja tuoda esille tekijöitä asioiden takaa. Kiinnostus ihmisiin taitaa olla joku meidän karjalaisten ominaisuus, jota myös uteliaisuudeksi kutsutaan. Puheliaisuus on se toinen ominaisuus, josta voi kohdalle sattuva joko iloita tai  kärsiä. Usein lähinnä hämmentyä.

Mies, polkupyörät ja auto

Paras ostas 4 ever. Pyöräteline ja sähköpyörä

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa

Yhdistän nyt nämä asiaa, jotka ovat minulle rakkaita. Siis matkailun, kohtaamiset ja videoiden tekemisen. Tällä Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa (lyhennettynä Tys500) matkamme vie siis Suomen rannikkoa ylös Suomenlahden perukoille, Savon kautta Karjalaan ja takaisin Stadiin. Vierailen muutamissa Olutpostin kumppanuuspanimoissa ja -ravintoloissa, jotka ovat mukana Oluttutkassamme ja joiden puolesta olemme aloittaneet myös tukikampanjan, sillä pandemia on kohdellut kaltoin myös ja ennen kaikkea heitä. Ja lukeehan Olutpostin strategian ensimmäisellä sivulla ensimmäisenä ”Tehtävämme on auttaa ystäviämme sekä edistää rikasta juoma- ja ruokakulttuuria”

Kaikki siis 500 tunnissa, joten eipä tarvitse hötkyillä ei. Siispä matkaan polkupyörät auton perässä, kuvauskamat takapenkillä ja takakontti pullollaan tavaraa. Aloitetaan matkan ensimmäinen osa kuitenkin ilman videota. 11-osainen sarja jatkuu tästä keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Tervetuloa mukaan!

Teksti ja kuvat:cyde

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 2. Kakola go go!

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 3. Koulu jonka penkillä viihtyy.

TyS500 osa 4. Stallhagen on enemmän kuin pelkkä panimo

 

Olutreissu-kirja tarjoaa matkan läpi Suomen olutkaupunkien