Vaikuta Hotelli- ja ravintolamuseon olutnäyttelyyn

Hotelli- ja ravintolamuseo kehittää suomalaisesta oluesta kertovaa näyttelyä syksylle 2019.

Olut on Suomessa hyvin vanha juoma, sitä on juotu niin kauan kuin Suomessa on ollut asutusta. Olut on ollut ollut aina osa suomalaisten arkea ja juhlaa, sen avulla on niin juhlittu häitä kuin surtu hautajaisissa. Oluen merkitys näkyy myös kansanperinteessämme, esim. Kalevalasta löytyy neljä kertaa enemmän säkeitä liittyen oluen valmistukseen kuin maailman luomiseen. Suomalaisten kolmanneksi kulutetuin juomatuoteryhmä on olut, joten sen merkitys on myös kaupallisesti suuri.

Olut on siis juoma, jonka merkitystä Suomessa ei voi sivuuttaa.—  Oluesta ei ole kuitenkaan ollut kattavaa näyttelyä vuosiin ja sillä välin olutkultuuri on Suomessa harpannut eteenpäin hurjin askelin, joten dokumentoitavaa riittää myös lähihistoriasta.

Hotelli- ja ravintolamuseon olutnäyttelystä halutaan mahdollisimman kattava ja monipuolisesti suomalaisesta oluesta kertova, joten museo pyytää nyt kaikkien oluenystävien mielipiteitä, ideoita ja neuvoja näyttelyn suhteen.

Jos haluat auttaa näyttelyn ideoimisessa, täytä kaavake TÄÄLLÄ. Aikaa menee vain hetki, ja teet suomalaiselle olutkulttuurille palveluksen.