Vehnäoluinen pinaattipasta maapähkinöiden kera

Pastan kanssa juodaan perinteisesti viiniä, mutta se on enemmän tapa kuin suositus. Belgityylinen vehnäolut käy hyvin kermaisten pastojen kera ja sitä voi lorautella myös kastikkeen sekaan tuomaan pirteää happamuutta pastan makuun. Kokeile tätä kasvispastaa, se vie kielen mennessään!

Vehnäoluinen pinaattipasta maapähkinöiden kera

Kastike:
1 sipuli
Oliiviöljyä
Noin 500 g pakastepinaattia
2 dl kermaa
1 dl belgityylistä vehnäolutta(tuo hieman happamuutta, toimii myös kuivalla omenasiiderillä)
2 dl goudajuustoa
Suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:
500 g pastaa
2 dl maapähkinöitä

Laita pasta keittymään. Leikkaa sipuli pieneksi ja kuullota se öljyssä. Lisää pinaatti pakkasesta ja kuullota kuumaksi. Lisää vehnäolut ja anna kiehua. Lopuksi lisää kerma, 2/3 juustosta ja anna keittyä pienellä lämmöllä sakeaksi. Siivilöi ja huuhtele valmis pasta. Aseta tarjoille lopun juuston ja maapähkinöiden kera. Juomaksi belgityylinen vehnäolut, kuiva omenasiideri tai kuivahumaloitu hapanolut.

Katso lisää:

Juustoiset juuresranskalaiset ja oluinen chiliketsuppi