Kesällä voi hyvin tehdä myös salaatteja grillatuista kasviksista. Grillatut kasvikset ja sienet sopivat hyvin runsaiden, suutuntumaltaan pehmeiden kastikkeiden kera. Vaalea, sitrusmainen vehnäolut leikkaa runsasta suutuntumaa ja sopii aromeiltaan erinomaisesti hapokkaiden kasvisten seuraan. Voit kokeilla grillattuja kasviksia avokado- ja maapähkinäkastikkeen kera myös vaikka rustiikkisten saisoneiden tai raikkaiden golden ale -oluiden kera.
Paahdetut herkkusienet ja pikkupaprikat maapähkinä- ja avokadokastikkeella
4:lle10 -15 kokonaista herkkusientä
10-15 Pimientos de Padrón -pikkupaprikaa
öljyäKastike:
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl majoneesia
1 avokado
suolaa ja mustapippuria
2 dl paahdettuja maapähkinöitäPese ja putsaa herkkusienet ja paprikat. Paahda ne uunissa 200 asteessa noin 10 minuutin ajan tai grillaa reippaan paahtuneiksi. Sekoita jogurtti, majoneesi ja avokado sauvasekoittimella kastikkeeksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike huoneenlämpöisten paprikoiden ja sienten päälle ja ripottele koko komeuden päälle maapähkinät. Nauti heti vaikka raikkaan hedelmäisen vehnäoluen kera.