Vehnäolutta ja riisijuustopalloja chimichurrilla

Usein pääruualta jää jäljelle riisiä ja sitä miettii mitä sillä tekisi. Ei tarvitse miettiä enää, koska jämäriisistä saa erinomaisen olutnaposteltavan, joka maistuu sekä lämpimänä että huoneenlämpöisenä. Helpot riisijuustopallot syntyvät vaikka iltapalaksi. Tarjoa seuraksi oluella maustettua chimichurri-kastiketta. Juomaksi tähän sopii erinomaisesti vaalea, belgityylinen vehnäolut, jonka hedelmäisyys tasapainottaa riisijuustopallojen maukasta makua.

Riisijuustopallot ja olutchimichurri

  • 3 dl keitettyä riisiä
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 kanamuna
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Noin 2 rkl jauhoja

Olutchimichurri:

  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl vaaleaa vehnäolutta
  • 1 laakerinlehti
  • 2 kourallista lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • (—½ pilkottu chili)

Laita kaikki kastikeainekset tehosekoittimeen. Tarkista maku, lisää suolaa tai pippuria maun mukaan. Voit laittaa mukaan myös tuoretta chiliä.

Riko kanamuna lautaselle ja sekoita. Sekoita riisin joukkoon puolet juustoraasteesta, puolet kanamunasta ja runsaasti suolaa sekä mustapippuria. Laita toinen puoli juustoraasteesta lautaselle, samoin kuin jauhot toiselle lautaselle. Muotoile kostein käsin riisimassasta palloja, pyöritä ensin jauhossa, sitten kanamunassa ja sitten juustoraasteessa. Laita pallot öljyttyyn uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti heti kuumana tai anna jäähtyä. Juomaksi tähän sopii erinomaisesti vaalea, belgityylinen vehnäolut, jonka hedelmäisyys tasapainottaa riisijuustopallojen maukasta makua.

Katso myös:

Lager-soijapaistettu lohi itämaiseen tapaan