Viikonlopun naposteluun: Punajuuri-sinihomejuustolastut ja belgialaistyylinen vehnäolut

Viikonlopun naposteluun sopivat hyvin makeanrapsakat punajuurilastut ja tuhdin suolainen sinihomejuusto. Kruunaa yhdistelmä vaalealla, belgityylisellä vehnäoluella ja ota katseluun vaikka hyvä elokuva.

Belgialaistyyppinen vehnäolut eli ”witbier” on vaaleaa, hedelmäistä, hieman hapanta vehnäolutta. Oluttyyli on yleensä sameaa eli suodattamatonta. Tässä oluttyylissä on myös usein mausteena sitrushedelmän kuorta ja korianterin siementä, jotka tuovat makuun mausteisuutta ja raikkautta. Itse maustaminen juontaa juurensa aikaan ennen kuin humalaa käytettiin oluen valmistuksessa, jolloin oluen maun parantamiseksi siihen saatettiin lisätä mausteita.

Belgialainen vehnäolut on hyvin monikäyttöinen ruoan kanssa happamuutensa ja hedelmäisyytensä takia. Punajuuren makeaa makua olut raikastaa ja sinihomejuuston tukevaa suolaisuutta se taas pehmentää hedelmäisyydellaan.  Yhdistelmä on monimuotoisen maukas.

Punajuuri-sinihomejuustolastut

  • 6 punajuurta ohueksi siivutettuna
  • noin 200 g sinihomejuustoa
  • öljyä
  • suolaa

Levitä punajuurisiivut leivinpaperin päälle pellille ja paista 150 asteessa noin 40 minuuttia tai kun muuttuvat rapeiksi. Voit alussa pitää uunin luukkua auki, niin että punajuurten kosteus haihtuu. Ota lastut uunista, levitä ne lautaselle ja sirottele heti sinihomejuustoa päälle. Nauti vaalean vehnäoluen kera.

Katso myös:

Olutblinejä paahdetun siankyljen ja sienikastikkeen kera