Viikon olut- ja ruoka-pari: Blinit ja rapea pils

Bliniaika on käsillä ja ne ovatkin varsinaista olutruokaa. Kokeile herkullisia olutblinejä vaikka graavilohen tai katkarapuskagenin kera, mutta sopivat ne myös vaikka sienisalaatin, savulohimoussen tai leväkaviaarinkin kaveriksi. Juomaksi rapea pils, vaalea lager, belgityylinen blond ale tai hedelmäinen pale ale.

Ohuet, kuumalla pannulla paistettavat lettuset ovat  mahdollisesti peräisin jo esihistoriallisista ajoista ja ensimmäisiä jauhoista valmistettuja ruokia. Monilla kansoilla on samanlaisia ruokalajeja: venäläisillä blinit, ranskalaisilla ”crêpes”, suomalaisilla ohukaiset, amerikkalaisilla ”pancakes”.

Olutblinit, graavilohta ja olut-rapuskagen

Olutblinit

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl vaaleaa lager –olutta (hennosti humaloitua)
  • 1 kanamuna
  • 1 tl soodaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ripaus sokeria
  • 1 tl suolaa
  • paistamiseen voita

Sekoita maito, olut ja kanamuna tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa muut raaka-aineet ja siivilöi maito-olut-kanamunaseoksen joukkoon. Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia. Paista blinipannussa voin kanssa kullankeltaisiksi blineiksi.

Olut-rapuskagen

  • 200 g katkarapuja
  • 1,5 dl majoneesia
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • Noin 2 tl sitruunamehua
  • Mustapippuria
  • 2 tl tuoretta tilliä
  • 2 tl vaaleaa lager-olutta

Leikkaa tilli pieneksi. Valuta katkaravut ja purista niistä neste pois. Lisää kaikki ainesosat kulhoon ja sekoita lusikalla tahnaksi. Tarkista maku. Laita viileään tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi.

Tarjoile kuumat blinit rapuskagenin ja lohen kera.

Katso myös:

Olutblinejä paahdetun siankyljen ja sienikastikkeen kera