mainos
mainos

Viikon olut ja ruoka -pari: Katkarapuramenkeitto olutliemellä ja sour

Maukas ramenkeitto on lämmittävä japanilainen nuudelikeitto, joka nautitaan perinteisesti kulhosta ryystämällä. Kokeile maustaa keiton liemi hapanoluella ja nauti kuumana!

Katkarapuramenkeitto olutliemellä

  • 2 l valmista kasvislientä
  • kookosöljyä paistamiseen
  • 200 g ruusukaalia
  • 1 kpl suippopaprika
  • 2 kpl porkkanaa
  • pussi pakastekatkarapuja (sulata etukäteen)
  • 1 dl maustamatonta hapanolutta
  • 2 rkl misotahnaa
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1/2 dl riisiviinietikkaa
  • 2 avokadoa
  • 1 tuore chili
  • 1 pss ilmakuivattuja nuudeleita
  • 4 keitettyä kanamunaa
  • korianteria

Lisäksi tarjolle: Valmista paahdettua sipulia (kaupasta), kookoslastuja ja kuivattua mangoa

Keitä kanamunat koviksi. Lämmitä tai valmista kasvisliemi ja sen kuumentuessa leikkaa vihannekset suikaleiksi ja puolita ruusukaalit. Lämmitä öljyä wokkipannussa ja paista nopeasti kasvikset ja sulaneet katkaravut, tarkista maku, lisää olut, misotahna, soijakastike, fariinisokeria ja riisiviinietikka. Anna hautua hetkeksi. Laita nuudelit kuumaan liemeen hetkeksi.

Kasaa suurien laakeiden kulhojen pohjalle kasvissuikaleet ja katkaravut. Kaada kuuma liemi nuudeleineen päälle. Laita päällimmäiseksi avokadosiivuja, chilinpaloja ja puolitetut kanamunat. Viimeistele korianterilla, paahdetulla sipulilla, kookoslastuilla sekä mangopaloilla.  Juomana maustamaton hapanolut, APA, lager tai saksalainen vehnäolut.

Kokeile myös:

Silaa syksyinen patasi oluella