Viikon olut- ja ruokapari: Suolainen gose ja makeat hedelmäirtokarkit

 

Suolaisia oluita ei ole monia, mutta selvästi suolainen oluttyyli on alkujaan saksalainen gose-olut, joka joko tehdään suolaiseen veteen tai siihen lisätään suolaa oluen valmistuksessa. Oluttyyli on usein muuten hapan, raikas ja kevyt, kesäkuumaankin sopiva. Moderneja gose-oluita maustetaan usein marjoilla ja hedelmillä, joten ne saattavat olla hyvinkin mehumaisia. Suolainen gose miellyttää usein mineraalisten valkoviinien suosijoita tai kirpeiden drinkkien juojia.

Suolaisen oluen makuun on hyvä yhdistää makeita irtokarkkeja, jolloin makea ja suolainen yhdistyy hauskasti suussa. Irtokarkit ovat voimakkasti makeita, joten ne tuovat esiin oluen suolaisuutta, samalla kun oluen hiilihappoisuus ja happamuus keventää karkkien makeutta suussa.