Viikon resepti: Grillatut paprikat yrtticouscousilla ja harissamajoneesilla

Olutpostin viikon resepti on mausteinen herkku, joka sopii miedon tulisuutensa vuoksi mainiosti alkutalven iltoihin.

Grillatut paprikat yrtticouscousilla ja olutharissa-majoneesilla

ateria

• 4 suippopaprikaa

Couscous-salaatti

• Noin 4 dl valmista couscousia
• Parikymmentä oliivia
• 1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä
• 1 dl paahdettuja mantelilastuja (paahda lastuja kuivalla pannulla hetki)
• Hyppysellinen kanelia
• Hyppysellinen palmusokeria
• Suolaa ja mustapippuria
• Kourallinen ruohosipulia pieneksi hakattuna
• Puoli ruukullista minttua pieneksi hakattuna
• Puoli ruukullista persiljaa pieneksi hakattuna

Oluinen harissamajoneesi
• 1,5 dl (vegaani) majoneesia
• 2-3 tl harissatahnaa maun mukaan
• 0,5 l lagerolutta

Sekoita yhteen, lisää harissatahnaa aina välillä maistaen.

Sekoita couscous-salaatin ainekset ja jätä viileään hetkeksi. Grillaa paprikat. Laita tarjolle ensin grillatut kasvikset ja couscous niiden päälle. Viimeistele yrteillä ja tarjoa viereen oluista harissamajoneesia.

Juomasuositus: Sitruksinen NEIPA, kevyt APA tai sessio-IPA.

Teksti ja kuva: Anikó Lehtinen

Resepti on julkaistu Olutposti-lehden numerossa 2/2022.

mainos