Vuoden Ottopoika valittu Kohtuullisen Hutikan Pyhään Veljeskuntaan

Kohtuuden oluenjuonnin sanansaattaja, Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta valitsee joka vuosi Ottopojan, jonka pitää olla ehdottomasti kohtuullisen oluenjuonnin ystävä, maineeltaan hyvä tieteen, taiteen tai yhteiskunnan vaikuttaja. Tänä vuonna Ottopojaksi valittiin Sinebrychoffin entinen toimitusjohtaja ja pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja Johan Furuhjelm, joka kiitti Ottopoika-palkinnon tuntuvan Oscar-palkinnolta.—  Furuhjelm korosti kiitospuheessaan kohtuullisuuden ja vastuullisuuden keskinäistä yhteyttä sekä toivoi kohtuullista toimintaa hallitukselta myös esimerkiksi alkoholin verotuksessa. Vuoden 2017 Ottopoika näkee veljeskunnan toiminnan tärkeänä, koska kohtuullisuus on hyvän oluenjuonnin avain.

Koko nimeltään Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry eli Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta on perustettu 1978 Helsingissä ja pyrkii edistämään kohtuullista oluenjuontia. Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta on valinnut Ottopojan vuodesta 1993 lähtien. Veljeskunnan Ottopoikia ovat olleet mm. Pekka Vennamo, Vexi Salmi, Paavo Lipponen, Kari Lumikero ja Esko Salminen. — Veljeskunnalla on oma marssilaulu, joka kohotettiin myös Ottopojan julkistuskokouksessa!

K.H.P.V Marssi(säv. Jussi Rasinkangas, san. Vexi Salmi)

Ota lohtuus – muista kohtuus

Tissutellen murheet haistuvat

Ota lohtuus – muista kohtuus

Mielialat silloin vaihtuvat

Ota yksi – ota vielä toinen

On harmaa päivä jälleen aurinkoinen

Ota lääkkeeksi ja ota aina lohtuus

Katso K.H.P.V:n puheenjohtajan Carl-Gustaf Sergejeffin ja vuoden 2017 Ottopojan Johan Furuhjelmin tunnelmat heti valinnan julkistuksen jälkeen.