Äitienpäiväksi hapanoluella maustettua marenkikakkua

Tarjoa äidille herkullista, marjaisella hapanoluella maustettua marenkikakkua. Juomaksi tietysti samaa hapanolutta, belgityylistä vehnäolutta tai kuivaa siideriä.

Hapanolutmarjacurdilla täytetty marenkikakku

Täyte-curd:
1 l putsattuja marjoja
3 dl marjaista hapanolutta
1 dl maissitärkkelystä
2,5 dl sokeria
6 kanamunan keltuaista

Marenki:
6 kanamunan valkuaista
1 dl sokeria
1,5 tl maissitärkkelystä
1 tl marjaista hapanolutta

Lisäksi:
2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljasokeria
Marjoja

Laita putsatut marjat ja olut kattilaan. Keitä varovasti 5-10 minuuttia kunnes marjat ovat hajonneet. Siiviöi pyreeksi. Sekoita maissitärkkelys siivilän läpi sekoittaen pyreeseen.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset, säästä valkuaiset marenkiin. Vaahdota sokeri ja keltuaiset kunnolla ja sekoita joukkoon marjapyree. laita massa kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes massa paksunee ja siihen muodostuu muutamia kuplia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Tee marenki vaahdottamalla valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen ja siivilöi joukkoon maissitärkkelys, lisää olut. Margengin tulee olla niin jämäkkää, että voit kääntää kulhon väärinpäin ja marenki ei liikahda.
Laita uunipellille leivinpaperi ja ripottele sen päälle perunajauhoja. Tee marengista yksi iso pyöreä levy tai pienempiä pyöreitä levyjä, joiden reunat ovat korkeammat kuin keskusta. Paista 150 asteen lämmössä noin 50-60 minuuttia, kunnes marenki ovat kuiva ja kevyt.

Vaahdota kerma ja vaniljasokeri kovaksi kermavaahdoksi. Tee kakku levittämällä curdi marengille. Levitä lopuksi kermavaahto ja koristele marjoilla. Tarjoile marjaisen hapanoluen, belgityylisen vehnäoluen tai kuivan omenasiiderin kera.

Katso myös:

Leivo isälle tuhti portterisuklaakakku vadelmaraidalla