Nautiskeluun tuhti portterisuklaakakku vadelmaraidalla

Pimenevien iltojen iloksi voi pyöräyttää tuhdin portterisuklaakakun ja nautiskella sen hyvän kirjan tai seuran kera. Lasiin paahteista portteria, stouttia tai vadelmalla maustettua hapanolutta.

Portterisuklaakakku vadelmaraidalla

  • 200 g tummaa suklaata
  • 100 g maitosuklaata
  • 200 g voita
  • 4 kanamunaa
  • 3 dl palmu/ruokosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 1/2 dl tuhtia portteria tai stoutia
  • 1 dl vadelmahilloa

Laita leivinpaperia irtopohjavuokaan niin että leivinpaperi tulee reilusti yli. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota sokerit ja kananmunat, lisää voi norona koko ajan sekoittaen ja sitten perunajauho siiviöiden ja lopuksi olut.

Kaada vuokaan. paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15-25 minuuttia, kunnes kakku on keskeltä ihan vähän tutiseva (joutuu vähän kyttäämään). Malta jäähdyttää kunnolla. Leikkaa puoleksi. Voitele toinen puoli vadelmahillolla ja iske toinen puoli päälle.

Nauti viileänä porterin, stoutin tai vadelmalla maustetun hapanoluen kera.

Kurkkaa lisää maukkaita olut ja ruoka -reseptejä!