Lämmittävä possujuurespata olutliemellä

Olutta voi käyttää hyvin pataruokien liemenä, kunhan jättää pataan lurauttelematta hyvin humaloidut oluet. Parhaita oluttyylejä pataan ovat maltaiset tummat lager-oluet, brown ale- , amber ale- tai muut tummat oluet.

Lämmittävä possujuurespata olutliemellä

  • 400 g karjalanpaisti-lihaa
  • Noin 2 perunaa
  • I mukulaselleri
  • Oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl makeaa paprikajauhetta
  • 3 dl tummaa lager- olutta
  • Vettä tarpeen mukaan
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • Hyppysellinen nelimaustetta
  • Suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun:

  • 2 rkl pieniä kapriksia

Kuutioi karjalanpaisti. Kuori ja viipaloi perunat. Pieni sipulit. Kuullota runsaassa öljyssä sipuli läpikuultavaksi, lisää paprikajauhe ja sekoittele hetki. Lisää sitten lihakuutiot ja paista pinta niihin. Lisää olutta niin että lihakuutiot peittyvät kokonaan. Lisää perunat. Anna kiehahtaa ja kuori rasva padan päältä. Lisää tomaattipyre ja mausta. Anna hautua kunnes perunat niin pehmeitä että ovat hieman hajonneet ja näin suurustaneet liemeä. Tarjoa kuumana rapeakuorisen leivän ja maukkaan tumman lager-oluen tai black-ipan kera.

VINKKI: Saat padasta kasvisversion korjaamalla lihan metsäsienillä.