Fat Lizardin pääsiäisolut on pyhällä vedellä siunattu

Kallion luterilaisen seurakunnan pastori Visa Viljamaa kävi siunaamassa Fat Lizard Brewingin Jesus Lizard Passion IPA -pääsiäisoluen, panimon tehdashallin ja henkilökunnan.

Idea pääsiäisoluen siunaamisesta syntyi panimon luovan johtajan, Topi Kaireniuksen päässä. Vaikka Fat Lizard ei kuulemma yrityksenä osallistu uskonnolliseen tai poliittiseen keskusteluun, Kaireniuksen mukaan Jesus Lizardiin yhdistyvä meininki on positiivisen viihteellinen lähestyminen pääsiäiseen.

– Ajatus pyhästä vedestä ja oluen siunaamisesta on ollut idealistalla jo pari vuotta, ja nyt tuntui oivalta hetkeltä lähestyä ystävääni Visa Viljamaata, joka toimii Kallion seurakunnan pastorina. Visa on hyvän ruoan ja juoman ystävä, ja hän pitää luovista tavoista tuoda kristillistä sanomaansa julki, Kairenius kertoo.

Jesus Lizard Passion IPA on Viljamaalle tuttu suosikkiolut, kuulunut hänen pääsiäisperinteisiinsä jo joitakin vuosia. Kun Viljamaata pyydettiin siunaamaan kevään 2024 pääsiäisolut, hän tarttui empimättä toimeen. Esihenkilöiden konsultoinnin jälkeen löytyi oluen ja teollisuuslaitosten siunaamiseen sopiva kaava, jonka Viljamaa muotoili omaan tyyliinsä sopivaksi.

– Elämän kiertokulkua on rytmittänyt läpi vuosituhansia arki, valmistautuminen ja juhla. Tämä olut on monen ihmisen osaamisen ja työn hedelmä, ja se tulee koitumaan monen iloksi ja herkuksi, pääsiäistä juhlistamaan, Viljamaa maalaili olutpannujen äärellä.

– Suo tämän pääsiäisoluen tulla hyödylliseksi juomaksi, sammutukseksi janoon ja iloa tuovaksi lähteeksi ihmisille. Ja pyhän nimesi kautta suo, kuka hyvänsä tätä olutta juo, saa hyvän terveyden ruumiissaan, mielessään ja sielussaan, Viljamaan toimitus jatkui.

Pastori Viljamaa siunasi Jesus Lizard -oluen lisäksi myös Fat Lizardin tehdastilat sekä henkilökunnan. Tilaisuus oli panimon mukaan hengeltään lämmin ja rauhallinen.

– Siunaamalla tämä vierre voidaan toivoa, että hyvyys välittyy ihmisille Fat Lizardin työn ja tämän pääsiäisoluen kautta, Viljamaa viimeisteli toimituksensa.

Espoolaisen Fat Lizardin kausiolut Jesus Lizard Passion IPA ollut valikoimissa vuodesta 2016, aina pääsiäisen aikaan. Olut on passiohedelmäinen, jenkkityylinen IPA. Jesus Lizard Passion IPA on nimetty Basiliscus basiliscus -liskon lempinimen mukaan. Basiliskit ovat niin kevyitä ja ketteriä, että ne pystyvät juoksemaan lyhyitä matkoja veden päällä. Hauska nimi on antanut paljon mahdollisuuksia oluen markkinointiin.

– Jesus Lizardin mainonnassa on voinut kokeilla kaikenlaista. On talutettu olutkegejä kantavaa aasia ja hakattu teesejä Espoon tuomiokirkon oveen, muistelee panimon luova johtaja Topi Kairenius.

Visa Viljamaan siunaustoimitus Fat Lizardin panimolla on nähtävissä täällä:

Lähde ja kuvat: Fat Lizard Brewing Co.

Katso lisää:

Kotipanijasta ammattilaiseksi: Greta Mäkinen / Fat Lizard Brewing