Helppo maistelumenu oluen kylkeen!

Olutposti rakensi maukkaan maistelumenun, jonka kanssa voi helposti yhdistellä erilaisia oluita. Annoksiin on yhdistetty oluita niin, että osaksi sama oluttyyli käy useaan annokseen, että saa tuntuman myös siitä, miten oluen maku muuttuu erilaisten ruokien seurassa.

Kaikki annokset ovat neljälle.

Oluisat kantarellibruschettat

  • 4 viipaletta hyvää maalaisleipää
  • 3 dl kantarelleja pilkottuna
  • 1 sipuli pienittynä
  • 1 rkl hunajaa
  • Öljyä paistamiseen
  • 1/2 dl amber ale-olutta
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Oliiviöljyä

Freesaa pannulla sipuli ja sienet, lisää olut ja hunaja ja hauduta hetki. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Paahda leipäviipaleet kevyesti. Kokoa leivät sivelemällä hieman oliiviöljyä ensin leivän päälle ja sitten keko sieniä. Koristele puolukoilla ja rosmariininoksalla. Juomasuosituksena vaalea lager, pils, amber ale, brown ale ja gose.

Lohituorejuustorullat

  • noin 400 g kylmäsavu-tai graavilohiviipaleita
  • noin 70 g ruohosipuli-tuorejuustoa
  • Foliota

Levitä folio pöydälle. Nostele lohiviipaleet folion päälle niin, että ne ovat lomittain yhtenä suurena levynä. Levitä tuorejuusto tasaiseksi lohen päälle. Kääri levy tiukaksi kääreeksi. Laita pakastimeen.  Kun nostat tarjolle, leikkaa käärö auki hieman kohmeisena, niin saat kauniimpia paloja. Älä ota kelmua pois ennen leikkaamista. Juomasuosituksena vaalea lager, pils, amber ale ja saksalainen vehnäolut.

Vihreät sipsiperunat

  • Noin 6 isoa(lohkottuna) tai 8 pientä perunaa
  • Öljyä paistamiseen
  • 1,5 dl murskattuja sipsejä
  • 1 dl persiljaa
  •  Suolaa ja mustapippuria

Keitä perunat al denteksi  ja anna jäähtyä. Silppua persilja ja murenna sipsit. Paista sitten perunat öljyssä, pyörittele mukaan persilja. Mausta suolalla ja pippurilla ja murenna sipsit joukkoon. Pyörittele perunat kauttaaltaan sipseissä ja tarjoa heti.  Juomasuosituksena vaalea lager, pils, saksalainen vehnäolut ja IPA.

Olut-sipulihilloke timjamilla

  • Noin 300 g kovaa, kypsytettyä juustoa paloiteltuna

Olut-sipulihilloke

  • Noin 2 sipulia
  • ½ dl saison-olutta
  • ½  dl ruokosokeria
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • Muutama timjaminoksa

Pilko sipulit ja kiehauta oluessa. Laita mukaan fariinisokeri sekä balsamiviinietikka, ja lisää joukkoon myös timjaminoksat. Anna kiehua 30 minuuttia. Jäähdytä. tarjoa juustokuutioiden kanssa. Juomasuosituksena saison, belgiblonde, IPA tai belgi blond ale.

Katso myös olut ja ruoka -illallismenu!

Menu on ilmestynyt Olutposti-lehden numerossa 3/19.