Viikon olut ja ruoka -pari: Indonesialainen salaatti, olutmaapähkinäkastike ja lager

Tässä maukas ja helppo ohje vaikka iltapalaksi. Mukavan mausteisen ja täyteläisen ruuan täydentää raikas vaalea lager, kevyt hapanolut tai golden ale.

Indonesialainen salaatti ja olutmaapähkinäkastike

  • 1 mango (voi käyttää myös pakastetta)
  • 1 kurkku
  • 4 tomaattia
  • 2 avokadoa
  • 1 pnt korianteria

Salaatinkastike:

  • 1/2 dl seesamsiemenöljyä
  • 1 dl vadelmahapanolutta
  • 1 tl hunajaa
  • Suolaa

Oluella notkistettu maapähkinäkastike:

  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1/2 dl sweet chili-kastiketta
  • 2 rkl limemehua
  • Hyppysellinen chilihiutaleita
  • 1 dl lager-olutta
  • 1 tl palmu- tai ruokosokeria
  • suolaa

Leikkaa kaikki kasvikset ja hedelmät, paitsi avokado suupalan kokoisiksi ja sekoita kulhossa. Sekoita kastike toisessa kulhossa ja valuta päälle. Sekoita maapähkinäkastikkeen aineisosat paitsi olut, sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää olut ja suola, sekoita ja maista. Anna tekeytyä viileässä. Viipaloi avokado ja lisää se ennen tarjoilua. Nypi korianterin lehdet ja sekoita salaatin joukkoon. Tarjoa maapähkinäkastikkeen kera. Juomaksi vaalea lager, kevyt hapanolut tai golden ale.

Kokeile myös tätä:

Viikon olut ja ruoka -pari: Omenainen sinihomejuustosalaatti ja vehnäolut