Juomakattaus kunnossa Taste of Helsingissä

Taste of Helsinki valtaa viikonlopuksi Kansalaistorin Helsingin ytimessä. Maisteluannoksistaan tutussa tapahtumassa pääsee pyörittelemään ja nuuhkimaan myös lasia.

Sinebrychoff on mukana erikoisoluillaan, valikoidut viinimaahantuojat kesäisillä viineillään ja kotimaiset pientislaamot komealla yhteisständillä.

Sinebrychoff tuo Taste of Helsinkiin Craft & Specialty -olutvalikoimansa. Jokaiselle ruoka-annokselle on valittu täydellisen sopiva olut, olutasiantuntijat lupaavat. Valikoimassa on kevään uutuuksia, helposti nautittavia oluita kuten KOFF American Lager, Kronenbourg 1664 Blanc ja Brooklyn Naranjito sekä ennestään tuttuja klassikoita kuten Brooklyn Lager, Hoegaarden Witbier sekä Guinness. Mukana on myös siidereitä ja Brooklyn Breweryltä pari rapsakasti humaloitua vaihtoehtoa.

Brettaporter

Cloaking Device – marjaisa porter, jolle ulottuvuuksia antavat Bretta, punaviinitynnyri ja samppanjakäyminen pullossa.

Sinebrychoffin tapahtumaan tuoma erikoisuus on Brooklyn Breweryn punaviinitynnyrissä kypsytetty, Brettalla ja samppankäymisellä viimeistelty porter. Garrett Oliverin ideoima Cloaking Device sopii hämmentävän hyvin kesäiltaan!

Tapahtuman järjestäjä Barry MacNamara iloitsee laajasta juomakattauksesta.

– On hieno nähdä, kuinka ihmiset ovat entistä rohkeampia yhdistäessään juomia ruoan kanssa tapahtumassa. Säännöthän on tehty rikottaviksi, ja jokaisella on erilaiset makutottumukset. Erityisesti oluen ja ruoan yhdistäminen kiinnostaa Taste of Helsinki -kävijöitä, sanoo Barry MacNamara.

Viini- ja samppanjatarjonnasta vastaavat AMKA, Arvid Nordquist, Tampereen Viinitukku, Vindirekt ja Collaboratorio. Tislaamojen Taste Spirit Pavillionissa ovat mukana Ägräs Distillery, Kyrö Distillery, Helsinki Distilling Company ja Lignell & Piispanen.

Myös kokit ovat oppineet ottamaan enemmän irti juomakumppaneista. Sasu Laukkonen, joka pitää kollegoidensa kanssa tänä vuonna TuOHi-nimistä pop up -ravintolaa, loi Helsinki Distilling Companyn kanssa kalaterriinilleen oman akvaviitin. Hän käytti sen maustamiseen mesiangervoa ja loi satumaisen herkullisen tuoksuisen snapsin. Tosin herkkä kala-annos saattaisi päästä paremmin oikeuksiinsa esimerkiksi Brooklyn Sorachi Acen kanssa, joka on koffilaisten juomasuositus sille.

Kalaterriini

TuOHi-ravintolan herkkä kalaterriini sopisi hyvin oluen kanssa, mutta myös annoksen luojan Sasu Laukkosen itse sekoittama mesiangervoakvaviitti on maistamisen arvoinen.

Taste of Helsinki 15.-18. kesäkuuta 2017 Kansalaistorilla Helsingissä.