Jyväskylän Olutsatama – kesän ensimmäinen oluttapahtuma

Jyväskylän Olutsatama-olutfestivaali kokoaa panimot ja olutihmiset yhteen tänä viikonloppuna jo toista kertaa. Yksi tapahtuman järjestäjistä Roosa Pihlajamäki kertoo, että tänä vuonna on pyritty kuuntelemaan mahdollisimman paljon tapahtumavieraita tekemällä muutoksia viime vuodesta kuluttajien toiveiden mukaan.

Panimoita on valittu mukaan toivomusten perusteella, ja kun viime vuonna mukana oli ainoastaan suomalaisia pienpanimoita, tänä vuonna Jyväskylän Olutsatamassa nähdään myös virolainen Tanker-panimo. Muita tapatuman panimoita ovat muun muassa paikallinen Panimo Hiisi, Fiskarsin Panimo, Rocking Bear Brewery Porista, oululainen Sonnisaari, raumalainen Linden Brewery ja kaarinalainen Rawbrew.

Oluita löytyy kaikille, niin perinteisestä pilsistä pitäville kuin hapanoluiden ystäville, tietysti IPA-oluita unohtamatta. — Olutsatamassa on myös erillinen siiderilounge, jossa voi maistaa nyt kovin kysyttyjä suomalaisia siidereitä esimerkiksi Paksuniemen Juomatehtaalta ja Panimoinen & Lemmekseltä. Yhteensä tarjolla on yli 150 erilaista olutta ja siideriä, joita voi ostaa pieninäkin maisteluannoksina.

Tapahtumajärjestäjä Pihlajamäki suosittaa kokeilemaan myös olut-tastingeja, joissa olutta yhdistetään ruokaan pienten paikallisten makupalojen kera. Tastingit ovat ohjattuja, joten maistellessaan kuulee mielenkiintoisia tarinoita sekä oluista että siitä, miten olutta ja ruokaa kannattaa yhdistää. Ruokaa on muutenkin runsaasti saatavilla. Alueelta löytyy sekä maukkaita hampurilaisia, lähiruokaan perustuvaa street foodia että herkullista kasvisruokaa.

Oluiden lisäksi Olutsatama tarjoilee muuta mukavaa oluen ympärillä. Tapahtumassa järjestetään maailmalla suuren suosion saanutta olutjoogaa, joka varmasti houkuttaa kokeilijoita. Paikasta saa olutjäätelöitä ja myös nyt niin trendikkäitä olutcocktaileja. Olueen liittyvää ohjelmaa on myös runsaasti lavalla, joista mielenkiintoisimpia on kotioluentekijä Mika Laitisen Panoshow sekä Kuura Ciderin esittäytyminen.

Jyväskylän Olutsatama 16-17.6. Satamakatu 4, Jyväskylä
www.olutsatama.fi