Kanatacot ja maissisalsa

Tällä kertaa kotikoulusafkalassa valmistui kanatacoja juniorin toiveesta.

Kylkeen tehtiin hennon savuista maissisalsaa ja pehmeätä avokadocremeä. Aurinkoinen ilma ja kesäinen safka houkuttelivat nappaamaan kaupasta myös pari hedelmäisen raikasta olutta mukaan. Tacojen kanssa testiin pääsivät Sonnisaaren Lemones hapanolut 3,5 % ja Tornion Panimon Hillatus sour 5,5 %.

Lemones toi mieleen jo vappukemut ja Hillatusta pitää joskus testata myös juustoleivän ja lakkojen kanssa, mutta toimivat kivasti tacojenkin kanssa! Kannattaa tutustua näihin pohjoisen herkkuihin!

https://youtu.be/k_sdZMimxR0

Resepti

1 pkt broilerinfileitä
n. 2 rkl mausteseosta
Öljyä/voita paistamiseen

  1. Halkaise broilerinfileet pystysuunnassa ja mausta mielesi mukaan. Kaapista löytyi valmis Santa Maria Chicken Taco -mausteseos, joten käytettiin sitä.
  2. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paista kanafileet öljyssä/voissa.
  3. Kun fileenpalat ovat kypsät, leikkaa ne pienemmiksi paloiksi, mitkä mahtuvat helpommin tacojen sekaan.

Avokadocreme

1 avokado
1 rkl kermaviili/ creme fraiche
1/2 tl cayennepippuri
1/2 limen mehu
1/2-1 tl suolaa

  1. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra sisus blenderiin.
  2. Lisää kermaviili/ creme fraiche, cayennepippuri, limen mehu ja suola.
  3. Surauta tahnaksi.

Jos syöjiä on yli 2, kannattaa suosiolla tuplata resepti!

Maissisalsa

1 pss/prk maissia
1 tl savupaprikaa
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl chipotle chiliä
2 rkl voita
kourallinen kirsikkatomaatteja
kevätsipulia
korianteria

  1. Sulata voi kattilan pohjalla ja lisää maissit.
  2. Lisää mausteet ja anna maustua keskilämmöllä välillä sekoittaen muutaman minuutin.
  3. Hienonna tomaatit, sipuli ja korianteri.
  4. Ota maissit liedeltä ja sekoita mukaan tomaatit, sipulit ja korianteri.
  5. Voit tarjota salsan lämpimänä tai jäähtyneenä.