Nautiskele runebergintortusta oluen kera

Olut käy aivan kaiken ruuan kanssa, kun vaan löytää oikean oluen. Näin myös helmikuinen kansallisherkkumme runebergintorttu on oiva makupala oluen kera.— 

Parhaiten tämä mausteisen tuhti ja makea leivos maistuu joko hieman paahteisten oluiden, kuten stoutien ja porterien kera, jolloin tortun päällä oleva vadelmahillo antaa vielä hauskan säväyksen paahteisen oluen kanssa. Toinen vaihtoehto on nauttia torttu hedelmäisen banaanisen vehnäoluen tai hennosti tervaisen ja hieman rusinaisen tumman belgi-alen kera. Hapanoluiden ystäville taas tortun kanssa voi sovittaa kaikki vadelmaiset hapanoluet, koska siinä on selkeä makusilta tortussa olevan vadelmahillon kanssa, oluen happamuuden keventäessä runebergintortun makeaa tuhtiutta.

Juhlallinen olo tulee, kun tarjoilee tuhdin oluen jälkiruokaviini- tai avec -lasissa. Usein pienempi määrä olutta riittääkin makean leivoksen kera.

Hyvää Runeberginpäivää!

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.