Kolmen raaka-aineen mäskisuklaakeksit

Tässä hyvin helppo ohje kaikille vehnäolutta joko kotona tai panimossa tekevälle.

Kätevät kolmen raaka-aineen mäskisuklaakeksit maistuvat hyvältä ja säilyvät kauan, jos malttaa olla syömättä niitä. Tärkeää on että kekseihin käytetään nimenomaan vehnäolutmäskiä, koska näin saadaan vehnämaltaasta kekseihin sopiva sitko.

Nämä keksit maistuvat erinomaiselta portterin, stoutin tai brown ale-oluen kera!

Mäskisuklaakeksit

2 dl suoraan mäskäyksestä tullutta vehnäolutmäskiä (noin 50% vehnää)
Noin 40-50 g maitosuklaata
1 dl siirappia

Sekoita mäski sekä siirappi ja laita keittolevylle kasariin hetkeksi kuumenemaan, että saat siirapin tasaisesti mäskin sekaan. Tee vesihaude ja laita mäskisiirappiseos hauteeseen kulhossa. Sulata suklaa joukkoon vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi tai pieniksi keoiksi. Paista 150 asteessa noin 10-15 minuuttia, kurki välillä uuniin, koska keksit palavat herkästi. Leikkaa kuumana veitsellä sopivan kokoisin keksejä ja laita jäähtymään.

VINKKI: Voit sekoittaa mukaan myös pähkinöitä tai rusinoita.