mainos
mainos

Naistenpäivänä liityttiin yhteen oluen merkeissä

Naistenpäivänä 8.3. oluita tehtiin naisten voimin ympäri maailmaa. Kansainväliset naisolutammattilaisyhteisöt Pink Boots Society, Global Ladies Of Worth eli Glow Beer ja International Women´s Collaboration Brew Day haluavat edistää naisten näkyvyyttä panimoalalla ja naistenpäivän oluenteko onkin jo monivuotinen perinne.

Naistenpäivän oluentekoa espoolaisella Fat Lizard -panimolla, oluentekijä Greta Mäkinen lapio mäskiä.

Suomen naistenpäivän oluenteko Fat Lizard -panimolla

Suomalaiset naisolutammattilaiset kerääntyivät jo kolmatta kertaa tekemään olutta Kansainvälisen naistenpäivän 8.3. kunniaksi Fat Lizard –panimolle. Tällä vuosittaisella kansainvälisellä Pink Boots Collaboration Brew Day -tempauksella haluttiin nostaa naisten roolia olutmaailmassa ja kerätä varoja naisten aseman ja koulutuksen parantamiseksi panimomaailmassa. Vuonna 2020 suomalaiset olutnaiset tekivät Nakku Oluen Tornion panimolla ja sitä ennen naistenpäivän olutta tehtiin RPS Brewingillä.

kuvassa naisia auton lavalla

Olutnaisia naistenpäivänä 2020 Tornion panimolla.

Tänä vuonna Suomen Pink Boots Collaboration Brew Dayn pääpanijana toimi Fat Lizard Brewing Co:n oluentekijä Greta Mäkinen, mukana virtuaalisesti Espoosta olivat myös mm. panohenkilö Laura Kanninen upouudesta Masis Brewerystä ja Olarin Panimon Hanna Montonen sekä järjestäjinä oluttoimittajat Anikó Lehtinen ja Maria Markus. Tapahtuma oli koronan takia rajattu, mutta virtuaalisesti avoin kaikille seurattavaksi. Oluenpano tehtiin myös yhteistyössä International Women´s Collaboration Day:n ja GLOW Beerin kanssa. Naistenpäivänä Fat Lizardilla pantu olut on trendikäs NEIPA, jonka aromissa on aistittavissa trooppisia hedelmiä. Raikas, noin 5,5% -olut utlee maistettavaksi huhtikuun alussa.

Brewcats -kiertolaispanimon naiset panimovat olutta porilaisella Moose on the Loose -panimolla osana naistenpäivää. Tämä yhteistyö oli myös osa Glow Beer -kollaboraatiota.

Anikó Lehtinen, Greta Mäkinen ja Maria Markus.

Naistenpäivän oluentekoa ympäri maailmaa

Pink Boots Collaboration Brew Day -yhteistyöoluen tekoon kuuluu, että olutmaailmassa työskentelevät naiset panevat yhdessä olutta Naistenpäivän kunniaksi ympäri maailmaa samana päivänä. Pink Boots Societyn päätöksentekoporras päättää vuosittain, mitä humalalajikkeita olueen käytetään, ja osastot toteuttavat oluensa omine versioineen. Humalat tilataan järjestön määrittämältä tuottajalta, joka puolestaan lahjoittaa osan tuotoistaan järjestölle. Jo muutamana vuonna humalasekoitus on tullut amerikkalaiselta Yakima Chief Hops-humalatuottajalta.

PInk Boots Society on järjestö olutmaailmassa työskenteleville naisille. Jäsenistöön kuuluu esimerkiksi panimoiden, olutravintoloiden ja olutkauppojen omistajia, panimomestareita ja olutkirjoittajia. Yhteistä kaikille jäsenille on se, että he ovat naisia ja ansaitsevat ainakin merkittävän osan toimeentulostaan oluen parissa. Pink Boots Societyn tavoitteena on edistää alalla toimivien naisten urakehitystä sekä keskinäistä verkostoitumista. Näiden ohella järjestö haluaa houkutella lisää naisia nauttimaan oluesta.

Glow Beer:n kannusti myös jäseniään tekemään olutta ja näitäkin kollaboraatioita oli lukuisasti. Karttasivusto International Women´s Collaboration Brew Day pyrki keräämään kaikki naistenpäivänä tehdyt oluet yhteen karttaan.

Katso naistenpäivän oluenpanosta lisää alta!

Olutreissu kävi pohjoisessa naisolutammattilaisten kanssa!

Suomalaiset naisoluentekijät oluenpanossa naistenpäivän kunniaksi

Pink Boots Society – olutnaisten yhdistäjä