Ohranasta kotoisia olutruokia

Korkeavuorenkadulla vihdoin helmikuussa ovensa avannut Ohrana Krouvi & Panimo vie olutpurtavat uudelle tasolle. Juuren ja Passion yhteisyritykseen haluttiin ihan oma ruokalinja, ja ravintoloitsija Ilja Björs onnistuu täydellisesti.

– Ajattelin omaa lapsuuttani, sitä kun äiti tekee lämpimät leivät luistelun tai saunan jälkeen. Meillä on yksinkertainen lista talkkarin, imaamin ja arkkitehdin uunileipiä sekä sopivan suolaisia snäckeja kuten pikkelöityjä kasviksia adjika-dipillä, Björs kertoo.

Ihan tavallista ruokaa sävyttävät pienet yllätykset kuten mustatorvi- tai punasipulisuola. Näiden eväiden kanssa kelpaa maistella kuuden hanan valikoimaa läpi.

Ohranan oluet ovat Jani Suomalaisen käsialaa. Hän onnistuu tulikokeessaan mainiosti. Nautinnon puolella on myös se tosiseikka, että oluet tulevat hanoihin suoraan kellarista ja laskeutuvat laseihin nätisti omalla paineellaan. Ravintolapäällikkönä paikasta vastaa Joonas Ylänne.

MN

aikakausilehti