Oiva kumppani siiderille – juustoinen dippileipä

Siideri on erinomainen ruokien maustaja. Tässä herkullisessa dippileivässä siideri notkistaa juuston ja raikastaa kokonaisuuden. Kokeile juustoista dippileipää kuivan omenasiiderin kera.

Siiderinen dippileipä (noin 4:lle)

  • 1 pyöreä, rapeakuorinen vaalea leipä
  • 1 camembert-juusto
  • 1 dl kuivaa omenasiideriä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • mustapippuria
  • omenoita, päärynöitä tai ananas

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Leikkaa leivän kanteen hieman juustoa leveämpi ja syvempi reikä. Nosta kansi pois, kaavi sisusta niin, että juusto mahtuu sisään. Laita iso folio leivän alle. Laita juusto leivän sisään, sekoita siideri ja hunaja ja kaada aukkoon juuston päälle. Kääri leipä kokonaan folioon. Paista noin 20 minuuttia. Lohko sillä aikaa hedelmät dippailupaloiksi, kuten myös leivän kansi. Ota leipä uunista, poista folio ja aseta tarjolle. Seuraksi käy kuiva omenasiideri.

Katso myös:

Tuoppi siideriä kiitos!