Olutreissu: Järjestä olut ja rakkausruoka –tasting!

Voit helposti järjestää rakkausruoka-aiheisen tastingin sydämesi valitulle, koska kauppa pursuaa rakkausruokia, joita voi nauttia sellaisenaan hyvän oluen kera.

Rakkausruuat eli afrodisiakit (jotka ovat saaneet nimensä antiikin Kreikan rakkauden ja hedelmällisyyden jumalattarelta Afroditelta) ovat ruoka-aineita, joilla on perinteisesti uskottu olevan lempeä nostattava, romanttisia tunteita roihuttava vaikutus. Tieteellistä näyttöä rakkausruuan erotisoivasta tehosta on yleensä ottaen melkoisen vähän, mutta kansanperinteessä lemmenruokia ja -juomia esiintyy runsain mitoin ympäri maailmaa.

Olutreissu rakensi helpon rakkausruoka ja olut -tastingin, jolla voit vietellä uusia ja vanhoja rakkaita ruualla ja oluella.

Rakkausruuista valittiin suklaa, joka onkin lemmenruuista tunnetuin – sitä pidetäänkin jopa rakkauden korvikkeena. Suklaan perusraaka-ainetta ovat kaakaohedelmien sisältä löytyvät kaakaopavut, jotka sisältävät mielihyvän tunnetta aikaansaavaa serotoniinia. Toiseksi valittiin kurpitsansiemenet, joissa on seksin “superhivenainetta” sinkkiä, koska riittävä sinkin saanti on tärkeää libidon kannalta. Myös rakkausruokia ovat äyriäiset ja chili, joissa chilien kapsaisiini nostattaa sydämensykettä, laajentaa verisuonia sekä vapauttaa endorfiineja sekä viikunat, joihin yhdistetään rakkaus, hedelmällisyys ja viriliteetti. Viikuna on ollut rakkausruoka jo kauan, ja niiden sanotaan kasvaneen Edenin puutarhassa.

Valitse kaupasta näitä yhdistelmiä:

  • Chilimarinoidut katkaravut ja rakkauden vaaleanpunainen, jollain punaisella marjalla maustettu hapanolut (vaikka Olarin Panimon Nasty Granny berliner weisse).
  • Suolatut kurpisansiemenet ja suolaisenpirteä gose (vaikka Cool Head Mango & Chili Gose).
  • Kuivatut viikunat ja täyteläinen ja hitaasti suuhun leviävä barley wine (vaikka Mallaskosken Barley Wine).
  • Maitosuklaa ja paahteinen ja monimuotoinen imperial stout (vaikka Malmgårdin X-Porter).
Kokeile myös!
Julkaistu 28.11.2020.
https://olutposti.fi/olutreissu-olutta-ja-vaaleanpunaiset-makupalat-tasting/