Kokeile olutta tapasten kera!

Olutreissu neuvoo, mitä olutta voi tarjota niin oliivien, chorizon, tomaattibruchetan kuin manchego-juuston kanssa. Nämä Etelä-Euroopan herkut on totuttu näkemään viinien parina, mutta löytyy niihin erinomaiset olutparituksetkin.

Kokoa iltapalalautanen tapaksista ja varaa oluita mukaan. Olut on erinomainen kumppani kaikelle naposteltavalle, kunhan muistetaan muutama sääntö. Tapaksissa on usein happamia makuja tomaatin, oliiviöljyn ja kypsytettyjen juustojen takia, oliivit taas saattavat olla hieman karvaita. Siksi oluessa kannattaa huomioida katkeron määrä ja käyttää mieluummin hieman vähemmän katkeroituja oluita, koska humalan katkero voi tehdä happamien ja karvaiden makuijen kanssa hieman metallimaisia ja ylikarvaita yhdistelmiä suussa.

Kokeile näitä:

  • Vihreät oliivit –  Vadelmainen hapanolut,  missä oliivin karvaus tuo esille oluen marjaisuuden.
  • Chorizo – Rustiikkinen saison. Oluen pippurinen hedelmäisyys vastaa tuhdin chorizon rasvaisuuteen keventäen kokonaisuutta.
  • Tomaattibruchetta  – Raikas lager. Hapokkaan tomaattiset, runsaalla oliiviöljyllä valellut bruschettat sopivat hyvin oluen kanssa, jossa maltainen juotavuus kohtaa tomaatin kirpeyden.
  • Manchego-juusto – Vaalea belgiolut. Suolainen juusto saa hyvän vastapainon hedelmäisen makeasta oluesta.

Kokeile myös:

Näin järjestät olut- ja makkaratastingin