Oluttoffeekastike – kesän paras grillikastike!

Tässä on koko kesän kovin grillikastike – oluttoffeekastike! Tällä kun sivelet kasslerit ja ribsit, muita lihoja unohtamatta, niin pöytäseurueesi huokailee onnesta. Kasvissyöjät voivat käyttää huoletta samaa kastiketta munakoison, kesäkurpitsan, juureksien ja pizzan grillailuun. Kokeile olutoffeekastiketta, et pety!

Oluttoffeekastike:

  • 4 dl milk stout -olutta
  • Noin 30 Omar-toffeekarkkia pienittynä (muukin pehmeä kermatoffee käy)
  • 1 rkl grillimaustetta
  • Suolaa tai 2 tl soijakastiketta
  • 0,5 dl öljyä
  • 2 rkl voita
  • (Maun mukaan chiliä jos pidät tulisesta)

Valmista toffeekastike pienimällä kasariin karkit ja laita mukaan olut. Kuumenna ja sekoittele niin että karkit sulavat kokonaan. Lisää muut raaka-aineet ja keittele tasaiseksi, koostumuksen tulisi olla siirappinen. Maista välillä ja mausta.

Käytä kastiketta vaikka oluttoffeeribseihin:

Oluttoffeeribsit

1,4 kg possun ribsejä

Keitinliemi:

  • 3 dl milk stout -olutta
  • 1 dl valmista paahdettua sipulia (kaupasta)
  • Suolaa
  • 1 rkl grillimaustetta
  • 2 rkl hunajaa
  • Mustapippuria
  • Vettä niin että ribsit peittyvät

Lisäksi:

  • Olutoffeekastiketta
  • —½ pnt korianteria
  • 1 lime puolitettuna
  • 2 kokonaista chilipaprikaa

Laita ribsit isoon kattilaan, johon ne mahtuvat kunnolla. Sekoita keitinliemi ja kaada ribsien päälle, lisää vettä, jos ribsit eivät peity. Keitä noin 3 tuntia hiljaisella lämmöllä.

Grillaa puolitettuja limejä hetken hedelmäpuoli grillillä. Grillaa hetki paprikoita. Ota ribsit kattilasta ja valele ne toffeekastikkeella. Grillaa ja valele tarvittaessa kastikkeella lisää. Lopuksi aseta tarjolle limen, chilipaprikoiden ja korianterin kanssa.

Juomasuositus: IPA-olut tai milk stout viileänä