Ota haltuun olut ja irtokarkki -tasting!

Helpon olut ja ruoka -tastingin saa aikaan suomalaisten lempinaposteltavista eli irtokarkeista. Karkkien intensiivinen makeus ja sopii hyvin oluiden maun arviointiin, koska näin voimakkaat perusmaut tuovat esiin oluesta helposti huomattavissa olevia uusia aromeja. Joissain karkeissa, kuten esimerkiksi toffeissa oluen katkeruutta taas lievittää rasvaisuus.

Teksti ja kuva: Anikó Lehtinen

Kaveriporukan illanviettoonkin sopivat olut ja karkki -yhdistelmät eivät vaadi sen kummenpaa ruuanlaittotaitoa ja maistuvat kaikille. Lisäksi nämä yhdistelmät ovat sellaisia, joita voi kokeilla myös ristiin, ja niistä voi löytää itse uusia suosikkeja.

Olut ja irtokarkki -tasting

Hedelmäkarkki ja stout – hedelmäkarkin makeus yhdistyy stoutin paahteisuuteen luoden hauskan hedelmäsuklaa-kokonaisuuden.

Kirpeä hedelmäkarkki ja saksalainen vehnäolut  – oluen tuhti hedelmäisyys ja hieman kermainen suutuntuma tuo karkista esiin uusia aromeja ja karkin kirpeys tasapainottaa vehnäoluen tuhdin banaanimaista makua.

Lakritsi ja maustamaton gose – makea lakritsi ja suolainen gose muodostuvat suussa salmiakiksi, luoden täysin uuden makumaailman.

Kermatoffee ja West Coast IPA  – toffeen rasvaisuus pehmentää oluen katkeruutta tuoden siitä esiin monipuolisemmin humalan aromeja samalla kun oluen maku pyyhkii karkin rasvaisuuden suusta.

Ilmestynyt 4/23 Olutposti -lehdessä

Katso myös:

Kolumni: Näin pidän oluttastingin