Siideriletut ja siiderihunajamuhennetut omenat

Siideri on erinomainen ruokajuoma mutta se käy mainiosti myös ruuanvalmistukseen. Syksyiset omenaruuat saavat lisänostetta omenasiiderin mausta ja siiderin poreilu keventää erilaisia leivonnaisia. Lettujen taikinaan voi hyvin lisätä perinteisen kivennäisveden sijaan omenasiideriä, niin saa mukaan hauskan omenaisia makuja.

Siideriletut ja siiderihunajamuhennetut omenat

(4lle tai kahdelle lettuja rakastavalle)

Letut

2 dl maitoa
1 kanamuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kuivaa omenasiideriä
1/2 dl öljyä
Öljyä/voita paistamiseen

Vatkaa maito ja kanamuna. Siivilöi joukkoon jauhot ja lisää siideri. Lisää sekoittaen öljy.—  Paista kuumalla pannulla öljyssä letut rapeareunaisiksi.

Siiderihunajamuhennetut omenat

2-3 omenaa kuorittuna ja kuutioituna
2 dl kuivaa omenasiideriä
1-2 rkl hunajaa (riippuen miten makeita omenat ovat)
Hyppysellinen vaniljaa

Laita kasariin omenakuutiot, siideri ja hunaja. mausta vaniljalla. Kiehauta ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes omenat ovat pehmenneet (noin 20 minuuttia).

Voit tarjoilla letut ja siideriomenat joko erikseen tai tehdä letut valmiiksi täytettynä. Juomaksi sopii kuiva omenasiideri.

mainos