mainos
mainos

TyS500 osa 7. Viiniasiantuntijan vieraana ahvenanmaalaisessa taivaassa

TyS500 osa 7. Viiniasiantuntijan vieraana ahvenanmaalaisessa taivaassa

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 7.

Olen saapunut taivaaseen maan päällä nimeltään Kvarnbo Pensionat. Mikä tästä tekee taivaan? Katso mitä televisiostakin tuttu viiniasiantuntija kertoo viini- ja olutkulttuurin eroista sekä yhtäläisyyksistä.

Noin 24 kilometrin päässä Maarianhaminasta sijaitsee pieni Kvarnbon kylä ja siellä saman niminen pensionaatti jota pitävät mitä mainioin pariskunta. Tätä romanttista majataloa sekä sen yhteyteen avattavaa taidegalleriaa pitävät mm. Strömsö tv-ohjelmista tuttu, enologiaa yliopistossa opettava ja eri yhtyeissä laulava upeaääninen Ella Cromwell-Morgan sekä hänen motoristimiehensä Martin Cromwell-Morgan. Tuossa edellä oli siis mukana kaikki ne elementit, jotka tekevät paikasta sen mainitsemani taivaan.

Oikeastaan laitankin tämän jutun loppuun pienen kuvagallerian, joka avaa teille asiaa enemmän kuin tuhat turhaa sanaa. Samoin muutaman blogistin linkin, joita kannattaa vilkaista. Mutta nyt itse asiaan. Juttelin Ellan kanssa tuokion viinin ja oluen suhteesta, niiden kulttuurisista eroista sekä makumaailmoista.

Kuuntele alla oleva tarinatuokio joka on englanniksi kun tuota ruotsia en ikävä kyllä osaa tarpeeksi. Ja tuo Lontoon kielikin on hieman niin ja näin, mutta uskon että itse asiat selviävät kyllä.

 

Ella Cromwell-Morgan opiskeli musiikkia Bollnäsin kansankorkeakoulussa Ruotsissa ja valmistui sieltä vuonna 1998. Hän opiskeli tarjoilijaksi ja ravintolakokiksi Ahvenanmaan hotelli- ja ravintolakoulussa 2002-04. Myöhemmin hän valmistui Tukholman ravintola-akatemian sommelier-koulutuksesta 2006 ja opiskeli Åbo Akademissa ammattipedagogiikkaa. Tällä hetkellä hän opettaa myös enologiaa (viinitiedettä) Ahvenanmaan ammattikorkeakoulussa.

Historiallinen huone
Majatalo jossa tuntee historian läsnäolon konkreettisesti
Olen itsekin motoristi joten Martinin kanssa riitti juteltavaa. Ja näkisittepä mitä kaikkea tallista löytyi. Huhhuh!
Nainen pitelee olut- ja viinipulloa
Oluen ja viinin erot ja samankaltaisuudet puhuttivat.
Miljöö jota ei voi unohtaa ja jonne pitää palata joku päivä.
Nainen soittaa kitaraa
Oikeasti Ella soittaa viulua ja laulaa äänellä joka pysäyttää. Kitara tuli mukaan kuvaan fiiliksellä. Oli kunnia päästä kuuntelemaan heidän bändin treenejä pihapiirin rakennetussa intimissä ravintolatilassa.

Lue lisää majatalosta:

Kvarnbo Gästhem – ainutlaatuinen aamiaismajoitus Ahvenanmaalla

SALTVIKIN SÖPÖLÄINEN – KVARNBO PENSIONAT

Kvarnbo Gästhem – Täydellinen majatalo Ahvenanmaalla

TyS500 osa 6. Naureskelua, olutta ja siideriä Open Water Breweryllä.

TyS500 osa 5. Makumatkailua Ahvenanmaalla edistää Visit Åland

TyS500 osa 4. Stallhagen on enemmän kuin pelkkä panimo

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 3. Koulu jonka penkillä viihtyy.

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 2. Kakola go go!

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa osa 1. Ou nou lets go!

 

Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa

Yhdistän tässä Tutkalla ympäri Suomen 500 tunnissa (TyS500) blogissa asiat, jotka ovat minulle rakkaita. Siis matkailun, kohtaamiset ja videoiden tekemisen. Tietenkin itse Oluen ja hyvä ruoan lisäksi. Tällä reissulla matkamme vie  Suomen rannikkoa ylös Perämeren perukoille, Savon kautta Karjalaan ja takaisin Stadiin. Vierailen muutamissa Olutpostin kumppanuuspanimoissa ja -ravintoloissa, jotka ovat mukana Oluttutkassamme .

Kaikki siis 500 tunnissa, joten eipä tarvitse hötkyillä ei. Siispä matkaan polkupyörät auton perässä, kuvauskamat takapenkillä ja takakontti pullollaan tavaraa. Kyseessä on 11-osainen sarja joka ilmestyy Olutpostin verkkoon aina keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

 

 

mainos