mainos
mainos

Uutuuksia Karvilan Panimolta

Karvilan Panimolta on tullut kaksikin erilaista uutta lageria. Näin panimon Ville Purontaus kertoo uusista lagereista:

KARVILAN PANIMON LÄHILAGER

 
Oman maan mallasta ja humalaa Tohmajärveltä.  Aloimme kesällä 2021 pohtimaan, miksi emme kasvattaisi omaa mallasta Karvilassa. Panimon ympäristössä on viljelty maata pienviljelyn muodossa kautta aikain ja ohramaltaan viljely sopisi kuvaan täydellisesti.  Kysyimme paikalliselta ammattiviljelijä Matti Malkilta ajatuksia ja hän innostui aidon lähioluen mahdollisuudesta ja itse viljellystä maltaan aitoudesta. Näin hanke lähti etenemään.
Ohran siemeneksi valikoitui RGT Planet, joka tunnetaan viljelyvarmuudesta sekä hyvästä satoisuudesta. Ensimmäinen erä omaa ohraa laitettiin kasvamaan keväällä 2022. Saimme selville että mallasohran kasvukausi on 96,5 päivää Karvilassa. Kun sato kypsyi elokuussa 2022 ja korjattiin talteen, mallasohra lähetettiin pienmallastamo Pehkolan Mallastamolle mallastettavaksi. Pehkolan Heikki Haapalan upea asiantuntemus mallastuksesta sai meidät vakuuttuneeksi – tästä tulee kova juttu!
Pääsimme oluen keittopuuhiin keväällä 2023. Aromihumalaksi lähilageriin saimme tohmajärveläisen Jarmo Rautiaisen aitoa luonnonmukaista maatiaishumalaa ja katkerohumalana käytimme saksalaista Magnum humalaa. Oluen vahvuudeksi saatiin haluttu 4,7%, katkeroa siinä on 15 IBU:n verran ja väri on 4 EBC:tä.
Halusimme hyödyntää satokauden pituuden myös oluen kypsyttämiseen. Näin kypsytimme olutta samanmoiset 96,5 päivää, jotta oluesta saatiin tasapainoisen täyteläistä ja miellyttävän aromaattista. Kun pääsimme ensimmäistä kertaa maistamaan lähilageria yhdessä viljelijän ja humalakasvattajan kanssa, hymy valtasi kasvomme – olihan tämä sen arvoista!
Saatavuus: Hyvinvarustellut K-kaupat valtakunnan laajuisesti sekä S-ryhmän kaupat Suur-Savon osuuskaupan alueella.

MENOMESI HUNALAGER

Menomesi hunajalager on täyteläinen, aidolla Saimaan korvessa kasvatetulla luomuhunajalla maustettu nautiskeluolut. Olut on vahvuudeltaan 5,0% ja on tarjolla 0,33 litran pitkäkaulaisessa lasipullossa. Maista puhdas maltainen makeus ja jalohumalien miellyttävä aromikkuus.
Lähihunaja tuo suodattamattoman vaalean lagerin makuun täyteläisyyttä, sitruksisuutta ja mausteista luonteikkuutta. Saatavuus: Hyvinvarustellut K-kaupat valtakunnan laajuisesti sekä S-ryhmän kaupat Suur-Savon osuuskaupan alueella.
Lähde ja kuvat: Karvilan Panimo