mainos

Vapun olut- ja siideri- suositukset

Vappu on monipuolisen syömisen ja juomisen aikaa. Oikeilla olut- ja siiderivalinnoilla saa nautiskeltua vapun antimia vielä paremmin. Katso Olutpostin suositukset alta.

Juhlan kilistelyyn käyvät hyvin pirteän hedelmäiset oluet, jotka voi myös tarjoilla samppanjamaljasta tai laittaa paksureunaiset lasit pakkaseen ja tarjoilla oluet huurteisina. Hyviä olutyylejä vapun kilistelyyn ovat erilaiset hapanoluet, raikas vaalea lager ja pils sekä hedelmäiset APA- ja session IPA – oluet. Eikä kannata unohtaa kuivaa omenasiideriä, joka sopii myös juhlamaljaksi.

Vapun sillikselle voi tarjota kalojen kanssa sopivaa vaaleaa vehnäolutta tai raikasta golden alea. Hyvä vaihtoeto on myös kevyemmät saison-oluet tai makeahko omenasiideri. Samat oluet sopivat brunssipöytään muutenkin ja ovat ruokakäytössä muutekin hyvin monipuolisia.

Kevään ensimmäisen grillikattauksen kanssa sopivat viileänä tarjottavat tummat lager-oluet tai bockit, jos tarjolla on grillimakkaraa. Grillilihan kanssa taas IPA-olut—  tai sen tumma vaihtoehto black IPA ovat oivia vaihtoehtoja, mausteisten grilliherkkujen kanssa taas hieman makea amber-alekin käy. Grillattujen kasvisten tai vaikka grillijuuston kanssa vaalea vehnäolut on takuuvarma valinta. Grilliherkkujen kanssa käyvät hyvin siiderit, erinomainen siiderityyli kasvisruokien kanssa on sameahko, hyvin omenainen siideri, grillilihojen nauttiessa taas hieman tammisten englantilaistyylisten siiderien seurasta.

Erilaisten kakkujen kanssa kannattaa tarjoilla pienistä laseista hapanta berliner weisseä tai lambicia. Tuhtien suklaakakkujen kanssa menee myös paahteinen imperial stout. Hyvä idea vapun jälkiruokatarjoiluksi on juusto-, suklaa-, karkki- ja olut-buffetti, jonka ohjeet löydät täältä.— 

Katso myös vapun reseptisuosikit täältä!